26 d'abril de 2024

Manlleu surt al carrer a protestar per la sentència del procés

La concentració va ser més multitudinària que mai i a Vic es van trobar milers de persones

elter.net 15 d'octubre de 2019 a les 10:45
La concentració d'aquest dilluns va aplegar un bon nombre de ciutadans | Constanci Navarro

Com cada dilluns, ciutadans i ciutadanes de Manlleu es van tornar a concentrar a la plaça Fra Bernadí per protestar contra l’empresonament dels presos polítics i aquest dilluns, els manlleuencs i les manlleuenques van protestar més que mai.


Més d’un centenar de persones es van reunir a Manlleu per mostrar el seu rebuig a la sentència del procés, que condemna nou dels dotze líders independentistes encausats amb penes d’entre 9 i 13 anys de presó. En la concentració, organitzada un dilluns més per l’ANC Manlleu, es va demanar la llibertat dels presos i les preses polítiques i es va demanar el seu immediat alliberament, entre d’altres.


Això va ser a Manlleu i, d’altra banda, milers de persones van omplir aquest dilluns al vespre la plaça Major de Vic per protestar contra la sentència de l'1-O. La concentració, que va sortir de la plaça U d'Octubre, va fer una entrada triomfal a la plaça flanquejada per diversos tractors. Els concentrats van llançar proclames a favor de la independència i de la llibertat dels presos.


Un dels condemnats per la sentència a l'1-O, l'exconseller de Justícia, el gurbetà Carles Mundó, va animar el públic a no defallir i va recordar que el camí cap a la independència "no serà curt ni fàcil". A l'acte també hi van assistir un gran nombre d'alcaldes de la comarca, entre els quals el de Manlleu, Àlex Garrido, partits i entitats independentistes.

Etiquetes:
Societat