25 d'abril de 2024

Els alumnes de Manlleu tornaran a ser emprenedors

El programa Cultura Emprenedora a l'Escola s'ha posat en marxa pel curs 2019-20

elter.net 19 d'octubre de 2019 a les 12:25
Finalització de la segona edició del Programa CuEmE | elter.net

La nova edició del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) es va presentar el passat 3 d’octubre a Barcelona. El projecte, que es desenvolupa amb coordinació i suport dels ens locals i la diputació de Barcelona, fomenta les competències i els valors a través de la creació i la gestió d’una cooperativa per part de l’alumnat de 5è de primària.


Manlleu ja és el tercer cop que participa en aquest programa, que a cada edició incorpora un nou centre. Durant el curs 2019-20 hi participaran 138 alumnes de les escoles Quatre Vents, Pompeu Fabra i Puig Agut. Cada grup-classe treballa tots els aspectes del procés de creació i gestió d’una cooperativa, des de la posada en marxa fins a la comercialització d’un producte, sempre tenint en compte els preceptes de l’Economia Social i Solidària (ESS). També s’encarreguen de confeccionar el logotip, del disseny o de l’estratègia de comunicació.


Els beneficis que s’obtenen es destinen parcialment a una organització sense ànim de lucre i a la realització d’una activitat lúdica. L’acte de presentació del CuEmE 2019-20 va comptar amb la presència del director de l’escola Octavio Paz, Xavier López, que va exposar l’experiència innovadora del centre educatiu. La darrera edició del Programa CuEmE es va portar a terme a 217 escoles de 93 municipis, en total hi van participar 9.500 alumnes, que van crear 294 cooperatives.


La Trobada Comarcal del Programa, que va servir de cloenda del curs 2018-2019, es va organitzar el passat mes de maig a Manlleu. En aquesta edició a Osona hi van participar 665 nens/es de 15 escoles.  


 

Etiquetes:
Ràdio Manlleu