26 d'abril de 2024

La Biblioteca Municipal de Manlleu celebra el seu 60è aniversari

Poesia, pintura i dansa s'uneixen en aquesta commemoració per simbolitzar el passat i el present de la biblioteca

elter.net 22 d'octubre de 2019 a les 11:27
L'acte se celebrarà aquest divendres 25 d'octubre | elter.net

Aquest 2019 la Biblioteca Municipal de Manlleu celebra el seu 60è aniversari i ho commemorarà aquest divendres, 25 d’octubre, en un acte a la Fundació Antiga Caixa de Manlleu que començarà a les 19:30h.


Dos dels protagonistes seran l’escenògraf Joan Josep Guillén i la poeta Josefa Contijoch, vinculats des del primer any a la biblioteca. Es farà una representació artística de la relació dels dos protagonistes amb la biblioteca i l’actriu del Teatre Centre, Rosa Baulenas, llegirà poemes de Josefa Contijoch. L’acte comptarà també amb l’espectacle de dansa contemporània ‘Olor de menta’, a càrrec del grup format per Emma Riba i Laura Alcalá anomenat Us Back in town. Representaran poemes escènics de Joan Brossa que serviran, també, per commemorar l’any Brossa.


A l’acte s’hi ha convidat de forma especial les persones de Manlleu que també han fet o fan 60 anys com la biblioteca. Aquesta commemoració servirà per reviure el passat i simbolitzar el present de la biblioteca a través de la poesia, la pintura i la dansa. La Biblioteca Mossèn Blancafort es va inaugurar l’11 de gener de 1959 mitjançant un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manlleu. Es va ubicar al Casal Parroquial de Nostra Senyora de Gràcia, propietat del Bisbat de Vic.


L’any 1961 la Diputació de Barcelona i Caixa de Manlleu van promoure una segona biblioteca pública a Manlleu, que va inaugurar amb el nom de Biblioteca Bisbe Morgades. Estava ubicada al carrer de Sant Jordi, dins l’edifici de Caixa de Manlleu. L’any 2016 les dues biblioteques es van fusionar en una de sola al carrer del Pont, i que va passar a anomenar-se Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, justament ara fa tres anys.

Etiquetes:
Cultura