26 d'abril de 2024

Manlleu fa una aposta per l'autoconsum elèctric

La nova normativa i les bonificacions a les taxes municipals incentiven i faciliten les instal·lacions fotovoltaiques

elter.net 6 de novembre de 2019 a les 10:51
La xerrada es va fer al Lab Manlleu | Aj. Manlleu

L’autoconsum energètic desperta un gran interès a Manlleu. Unes 40 persones van participar dilluns a la xerrada informativa adreçada a la població per informar de les novetats en aquest àmbit i conèixer de primera mà algunes de les empreses instal·ladores d’aquesta tecnologia.                                                                     


Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, va obrir l’acte destacant l’aposta que es fa des del consistori per incentivar l’ús de les energies renovables en la mateixa administració i entre la ciutadania. 


La nova normativa facilita la instal·lació de plaques fotovoltaiques en l’àmbit domèstic i ofereix uns tràmits més ràpids i senzills. A això s’hi sumen les bonificacions a les taxes municipals per a instal·lacions d’autoconsum. Aquestes entraran en vigor l’1 de gener de 2020 i també s’hi podran acollir instal·lacions legalitzades en els últims dos anys. 


Es preveuen unes bonificacions de fins al 50%, i per un període màxim de cinc anys, en la quota de l’impost de béns immobles (IBI). L’import màxim dependrà de la potència instal·lada. També es podrà bonificar fins al 95% de l’impost de construccions i obres per potències d’entre 1 i 5 kW i fins el 75% en instal·lacions de 5 a 15 kW. Aquesta s’aplicarà només sobre la part del Pressupost d’Execució Material (PEM) corresponent a la instal·lació d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica.

Etiquetes:
Societat