25 d'abril de 2024

Acaba sense acord la tercera reunió entre els treballadors de General Cable i la direcció de l'empresa

La setmana que ve els integrants del comitè tenen previst entrevistar-se amb els responsables del Ministeri d'Indústria

ACN/elter.net 8 de novembre de 2019 a les 13:13
Treballadors de Prysmian, protestant abans d'una de les reunions d'aquesta setmana | elter.net

La nova reunió que van mantenir ahir dijous els treballadors de General Cable i la propietat, Prysmian Group, va acabar sense acord. La sessió va tenir un caràcter molt més tècnic que les dues anteriors i en general, es van tractar qüestions sobre la productivitat de les plantes de Montcada i Reixac i Manlleu.


La firma italiana persisteix en la decisió de tancar els centres al·legant que li suposa generar un material que no necessita per al seu negoci. Però això, segons els representants dels treballadors, també suposarà la "saturació" de les plantes que el grup té a la resta de l'Estat. La setmana que ve el comitè té previst entrevistar-se amb els responsables del Ministeri d'Indústria.


Tal com fixa el calendari, dilluns que ve el comitè d'empresa i la direcció de Prysmian mantindran una nova reunió per discutir l'Expedient de Regulació d'Ocupació i intentar arribar a algun acord. "Asseguren que volen fer l'ERO amb el menor impacte possible, però nosaltres no estem d'acord amb el tancament", van dir des del comitè.


Aquest dijous la seu de Treball també va ser l’escenari d'una nova protesta per part d'unes 150 persones. Segons el comitè d'empresa, es van omplir tres autobusos amb treballadors que van arribar des de Manlleu, coincidint amb el dia de vaga. Dimecres vinent els empleats de Manlleu i Montcada i Reixac faran una nova vaga de 24 hores. Aprofitaran la jornada per anar protestar a Vilanova i la Geltrú, el lloc on el grup té les oficines centrals.

Etiquetes:
Economia i empresa