25 d'abril de 2024

El comitè de Prysmian no accepta les primeres condicions de l'empresa per disminuir l'impacte de l'ERO

La multinacional ofereix recol·locacions a fàbriques del grup però el comitè prioritza salvar tots els llocs de treball

Raimon Roma 12 de novembre de 2019 a les 13:21
La pròxima reunió es farà el dia 14 de novembre | elter.net

Aquest dilluns, 11 de novembre, es va mantenir la cinquena reunió de negociacions entre la multinacional Prysmian i el comitè d’empresa, amb l’objectiu d’arribar a un acord per mitigar l’impacte de l’Expedient de Regulació d’Ocupació.


La direcció de l’empresa va posar sobre la taula la recol·locació a altres fàbriques del grup a Catalunya de gairebé un centenar de treballadors i treballadores de les plantes de Manlleu i Montcada, amb condicions com prioritats per treballadors de més edat i que els convenis els redactaria la nova empresa de destí, però des del comitè d’empresa de Prysmian, la part social, van rebutjar aquesta primera proposta, en part, perquè el seu objectiu és salvar el nombre més gran de llocs de treball possibles.


En la reunió de dilluns, a més de les possibles recol·locacions dels treballadors, també es va parlar de les indemnitzacions als acomiadats. Encara que les negociacions no es troben en una fase decisiva, la planta de General Cable de Manlleu podria mantenir treballadors i treballadores fins al 31 de desembre del 2020, quan es contempla que es pugui fer efectiva la segona fase de l’ERO i ser el final de l’activitat de l’empresa a la ciutat.


Mentre durant les negociacions, al carrer segueixen les mobilitzacions dels treballadors i les treballadores de General Cable de Manlleu i Montcada i Reixac. Per aquest dimecres s’ha organitzat una nova jornada de vaga, que aprofitaran per desplaçar-se a Vilanova i la Geltrú i manifestar-se davant la seu de Prysmian a Espanya. A Manlleu, també aquest dimecres, a la tarda, hi haurà una assemblea entre el comitè d’empresa i els treballadors.

Etiquetes:
Economia i empresa