24 d'abril de 2024

Manlleu es suma al «Dia mundial sense alcohol»

S'han organitzat activitats adreçades a diferents públics sota el lema «l'alcohol és responsabilitat de tothom»

elter.net 13 de novembre de 2019 a les 18:18
Manlleu se suma al Dia sense alcohol | elter.net

Amb motiu del “Dia mundial sense alcohol”, des de l’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública, Consum i Igualtat de l’Ajuntament de Manlleu es promouen diferents activitats entre els dies 13 i 19 de novembre.


La primera de totes la podreu escoltar tot seguit. En pocs minuts, a la segona part del programa, entrevistarem Àlex Florensa, director d’Eines, Centre d’Adiccions i de la Fundació Eines. Explicarà de primera mà el seu problema amb l’alcohol i com l’ha convertit en una eina per les xerrades, conferències i serveis de rehabilitació que fa.


Es farà també la difusió del decàleg de bones practiques “Què vol dir servei responsable?” i del pòster “L’alcohol és responsabilitat de tothom” als establiments de venda d’alcohol, fent incís que no és permesa la venda o el subministrament de begudes alcohòliques de cap mena a menors de 18 anys, i que així ho han de fer saber als clients, exposant el cartell en un lloc visible i a les màquines expenedores de begudes que continguin begudes alcohòliques encara que siguin de baixa graduació. 


També es faran tallers de “Còctels sense alcohol” a l’alumnat de 3r d’ESO de totes les escoles de la ciutat, que seran impartits per personal sanitari del CAP Manlleu. Com a novetat, destacar el primer concurs de còctels sense alcohol, obert a tots els grups que hagin participat als tallers. Les persones del jurat escolliran el millor còctel i aquest es comercialitzarà a bars i restaurants, a locals d’oci nocturn i a tots els establiments que s’hi vulguin adherir.


Des de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya s’anima a la ciutadania a participar a la campanya “Jo m’hi adhereixo”,  gravant un vídeo dient la frase “L’alcohol és responsabilitat de tothom: Jo m’hi adhereixo” i a compartir-lo a les xarxes amb l’etiqueta  #responsabilitatdetothom.

Etiquetes:
Societat