25 d'abril de 2024

Els treballadors de General Cable de Manlleu comencen cinc dies de vaga aquest dissabte

Dimecres de la setmana que ve acaba el termini per negociar l'ERO amb l'empresa

ACN/elter.net 15 de novembre de 2019 a les 12:44
Els treballadors de Prysmian a Manlleu segueixen en lluita | elter.net

Els treballadors del torn de cap de setmana de General Cable de Manlleu comencen aquest dissabte una vaga. Els seus companys del torn d'entre setmana s'hi sumaran a partir de dilluns i tenen previst allargar-la fins dimecres.


Els més de 300 professionals de la planta, sobre qui plana l'amenaça de l'acomiadament, plantegen l'aturada com una mesura de pressió per obligar l'empresa propietària, la italiana Prysmian Group, a cedir i entrar a negociar encara que sigui en l'últim moment. Precisament, dimecres acaba el termini legal d'un mes perquè els representants dels treballadors i l'empresa arribin a algun tipus d'acord. Des del comitè d'empresa expliquen que esperen poder evitar el tancament, però no estan massa esperançats perquè es tracta d'una decisió "molt ferma".


En l’última trobada de negociacions, que va ser aquest dijous, no es va produir cap avanç al respecte. Es van seguir discutint el nombre de recol·locacions de treballadors i a quines empreses es produirien, a més de parlar de temes com el treball d’una empresa, quelcom obligat per la llei, a donar suport a les persones que es quedin sense feina. 

Etiquetes:
Economia i empresa