23 d'abril de 2024

Joan Margarit participarà en un club de lectura a Manlleu

Durant la sessió es parlarà de l'autobiografia de l'autor "Per tenir casa cal guanyar la guerra"

elter.net 16 de novembre de 2019 a les 12:22
L'acte organitzat per la Biblioteca Municipal s'inclou dins del programa "Lletres en Viu" | elter.net

El Club de lectura “De tot una mica” rebrà al poeta Joan Margarit, recentment guardonat amb el premi Cervantes, en la sessió del dilluns 18 de novembre. L’acte, organitzat per la Biblioteca Municipal de Manlleu, començarà a les 19:30 h a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i anirà conduït per Anna Piella, exprofessora de l’IES Antoni Pous de Manlleu i vinculada amb la biblioteca. A causa de la transcendència del convidat, la reunió estarà oberta a tothom que ho desitgi.  


Durant la sessió es parlarà, sobretot, de l’autobiografia de Joan Margarit, “Per tenir casa cal guanyar la guerra”. Tal com explica el mateix autor, l’obra no és un recull de memòries tradicional, sinó que el conjunt de vivències qui s’hi relaten expliquen el perquè de la seva obra poètica. Tot i que està previst que el comentari d’aquest llibre ocupi la major part del temps, també es dedicarà una estona a parlar d’altres obres de l’autor.


L’acte s’inclou dins del programa “Lletres en Viu” de la Institució de les Lletres Catalanes, de la Generalitat de Catalunya, que afavoreix el contacte entre lectors i autors a través de trobades als clubs de lectura.


El poeta i arquitecte Joan Margarit ha rebut molts reconeixements durant la seva carrera. En l’àmbit de la literatura catalana li han estat concedits, entre d’altres, el premi Carles Riba, diversos premis de la Crítica Serra d’Or i el Nacional de Literatura de la Generalitat. En l’àmbit hispànic ha rebut dues vegades el Premio Nacional de la Crítica, el Rosalía de Castro i el Nacional de Poesía. També li han donat premis a Mèxic i a Xile, el primer va ser el Premio Víctor Sandoval Poetas del Mundo Latino, i el segon el Premio Iberoamericano de Poesía Pablo Neruda. A més, aquest passat dijous l’autor català va rebre el premi Cervantes, el reconeixement més prestigiós de les lletres en l’àmbit estatal, que concedeix el ministeri de Cultura.  

Etiquetes:
Cultura