23 d'abril de 2024

Les relíquies de santa Bernadeta fan estada a Vic per primera vegada

L'acte va ser organitzat per l'Hospitalitat de Lourdes del Bisbat de Vic, que compte amb participació manlleuenca

elter.net 17 de novembre de 2019 a les 12:05
L'arribada de les relíquies va ser rebuda per una bona quantitat de devots | Joan Arimany

La Catedral de Sant Pere de Vic va rebre aquesta setmana les relíquies de santa Bernadeta, la pastora de Lourdes a qui se li va aparèixer diverses vegades la Mare de Déu i que ara és venerada com a santa per l’Església catòlica.


L’estada va ser organitzada per l’Hospitalitat de Lourdes del Bisbat de Vic, que compta amb participació manlleuenca. El seu pas per la capital osonenca forma part d’un llarg itinerari que les restes de la vident de Lourdes han fet fins a terres catalanes, en motiu del 175è aniversari del seu naixement.       


L’arribada de les relíquies a la catedral vigatana, a les 12 del migdia del dijous, va ser rebuda per una bona quantitat de devots. A partir de les sis de la tarda es va celebrar una missa oficiada pel bisbe de Vic, Romà Casanova. Seguidament, va començar la processó de Torxes amb les relíquies, que tenia per destí el monestir de Santa Teresa de Vic, on van ser venerades.   


L’acomiadament de les relíquies es va dur a terme el dia següent, a primera hora del matí. Les restes de santa Bernadeta van seguir amb l’itinerari previst cap a Manresa. Igualada, Berga i Solsona són les properes parades per on passaran les relíquies de santa Bernadeta de Lourdes.  


 

Etiquetes:
Societat