25 d'abril de 2024

Lámpara Minera de la Unión i El Candil de Manlleu actuen al Festival Jove Flamenc

El certamen, organitzat per la Peña Flamenca, és bianual i s'alterna amb la celebració del concurs de cant «El Candil»

Diego Valle 19 de novembre de 2019 a les 09:32
Un dels moments de la vetllada | elter.net

Dissabte passat es va celebrar l’11è Festival Flamenc Jove al local de la Penya Flamenca de Manlleu, coincidint amb el dia Internacional del Flamenc.


El cartell el formaven dos artistes, Belén Vega, “cantaora” de Jaén i guanyadora de l'última edició del concurs El Candil i Tomas García, “cantaor” de Granada que va haver de disculpar-se amb l'organització de la Peña perquè no va poder assistir per problemes de salut. L'organització no podia deixar als socis i més d'un centenar d'aficionats sense gaudir d'unes de les nits musicals més importants de l'any a Manlleu. Així doncs, va decidir posar-se en contacte amb el guitarrista oficial del festival per veure si l'acompanyava la seva parella i artista, Antonia Contreras.


Ella és una “cantaora” malaguenya consagrada en el món del flamenc per la seva trajectòria plena d'importants premis i espectacles. La fortuna va voler que Antonia vingués acompanyant el guitarrista. Quan la Peña li va proposar que actués les seves paraules van ser “compteu amb mi”, per la gran amistat de l’entitat i amb el mateix “cantaor” de Granada.


Pel que fa l’actuació, mereix destacar la musicalitat i tonalitats amb què Juan Ramón Caro executaria la "seguiriya” acabada per “bulerías”, que va posar el colofó de l'actuació d'Antonia. Continuarien els joves de la Penya un cop més amb tot el seu art a través de ball, cant i guitarra. En aquesta ocasió els artífexs van ser els quadres flamencs “Flamenkitos”, “Sinlache” i “Sal i Pani”.


Va finalitzar el festival la “cantaora” i guanyadora de l'últim "El Candil", Belén Vega, amb una excel·lent actuació i demostrant que aquest any, després de guanyar el concurs, ha madurat com a “cantaora”. Ho va demostrar amb el gran ventall de “cantesque va oferir al públic. L'artífex que va fer possible que aquestes dues grans “cantaoras” es lluïssin a l'escenari va ser el guitarrista Juan Ramón Caro, que va fer aixecar el públic dels seus seients. Tota una nit màgica.

Etiquetes:
Cultura