26 d'abril de 2024

Acord per l'ERO de Prysmian a la planta de General Cable

La multinacional italiana tancarà la fàbrica de Manlleu el 31 de desembre del 2021

Raimon Roma 22 de novembre de 2019 a les 10:16
Les dues parts van arribar a l'acord aquest dijous | elter.net

La direcció de Prysmian i els comitès d’empresa de General Cable de les plantes de Manlleu i Montcada i Reixac van arribar aquest dijous a un principi d’acord per l’ERO de la multinacional italiana, que tancarà la planta manlleuenca el 31 de desembre del 2021.


Després de setmanes de negociacions, propostes i contrapropostes, els acords arribats per les dues parts parlen, en matèria econòmica, d’indemnitzacions de 50 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats, més una quantitat lineal de 13.500 euros a tota la plantilla. A més, es preveuen 138 recol·locacions de treballadors i treballadores a les plantes que Prysmian té a Abrera, Vilanova i la Geltrú i Santa Perpètua de Mogoda. Per les persones que tenen 57 anys o més, s’establirà un pla de prejubilacions del qual es beneficiaran 50 treballadors i treballadores, amb un complement de fins al 80% i el 90% del salari net en funció de l’edat.


Prysmian tancarà la planta de Manlleu el 31 de desembre del 2021, mentre que el 31 de desembre del 2020 té previst tancar la de Montcada i Reixac. Un altre dels aspectes a remarcar de l’acord és l’obertura d’una mesa de reindustrialització amb la participació de l’empresa, els sindicats i les administracions públiques, amb l’objectiu de buscar inversors per garantir la continuïtat industrial de les plantes de Manlleu i de Montcada i Reixac.


Des de Comissions Obreres fan una valoració positiva de l’acord, que permet mitigar l’impacte negatiu de l’ERO, malgrat que no s’hagi pogut deixar sense efectes l’expedient. Es mostren satisfets perquè les indemnitzacions estan per sobre del mínim legal o per l’obertura d’un procés de reindustrialització.


 

Etiquetes:
Economia i empresa