26 d'abril de 2024

Manlleu continuarà formant part de la comissió executiva de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària

Fomentar l'acció conjunta en polítiques públiques entre els ajuntaments són algunes de les accions de la xarxa

elter.net 12 de desembre de 2019 a les 13:53
Manlleu ha fet d'amfitriona en jornades de la XMESS | elter.net

El passat divendres, 29 de novembre, es va celebrar a Mataró la 2a assemblea general anual de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS).


Aquesta xarxa, constituïda l’any 2017, té com a objectiu promoure, reforçar i consolidar l’economia social i solidària per mitjà de fixar objectius i estratègies comunes, així com fomentar la cooperació i l’acció conjunta en polítiques públiques entre els ajuntaments que en formen part. A l’assemblea es va presentar i aprovar el Pla de treball per a l’any 2020, que es desplegarà entorn de 3 línies de treball: ajudar a enfortir l’ESS a cada municipi, incidir i relacionar-se amb altres actors i compartir coneixements i experiències.


També es va fer un repàs de les principals actuacions dutes a terme durant aquest any, entre les quals destaquen la formació en compra i contractació pública responsable, l’elaboració d’un banc de recursos i bones pràctiques en compra pública responsable i la participació en la VIII Fira d’ESS. A l’assemblea també es va aprovar la nova comissió executiva integrada pels ajuntaments de Manlleu, Barcelona, Santa Margarida i els Monjos, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Mataró, Cardedeu, Salt i Santa Coloma de Gramenet.


Amb la incorporació dels ajuntaments de Bellpuig i Sant Antoni de Vilamajor, actualment estan adherits a la XMESS 42 municipis catalans.

Etiquetes:
Societat