25 d'abril de 2024

Expira el termini de negociacions a Vitri i no s'ha arribat a cap acord

Segons el sindicat UGT les posicions estan allunyades i l’empresa manté inamovible l’oferta de 20 dies

El Ter 30 de gener de 2009 a les 12:48
Els treballadors es van manifestar davant de l'Ajuntament, dilluns. Foto: Setmanari Torelló
La situació dels 71 treballadors afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació de l’empresa Vitri de Torelló està completament encallada. Avui acaba el termini per negociar l’expedient i mirar d’arribar a un acord, sense que Inspecció de Treball hagi de dictar una resolució.

Segons el sindicat UGT les posicions estan allunyades i l’empresa manté inamovible l’oferta de 20 dies per any treballat amb un topall de 12 mensualitats. Aquesta proposta va ser qualificada per Ramon Solà, president del comitè, com de ‘burla’. Miquel Rojo, representant d’UGT, explica que la inspectora de treball els insta a pactar, però que ho veu molt cru.

Els representants dels treballadors reclamen la documentació econòmica i saber la situació de l’empresa per garantir una bona negociació d’indemnitzacions. En el rerefons hi ha la sospita que es vol vendre la planta d’Eslovàquia a l’empresa Osram, i que per tant es tracta d’una deslocalització encoberta. Vitri continua assegurant que no té liquiditat. Rojo no vol aventurar un veredicte final, però explica les possibilitats que s’obren si direcció i treballadors no pacten.

Una altra possibilitat és que s’obri una pròrroga per allargar les negociacions, abans que Inspecció de Treball es vegi obligada a prendre la decisió definitiva.
Etiquetes:
Economia i empresa