25 d'abril de 2024

Roda posa en marxa la campanya 'Cuida'm' per identificar i censar els animals de companyia

El 10% de l'import de posar microxips als animals serà subvencionat per l'ajuntament de Roda

El Ter 2 de febrer de 2009 a les 17:35
Presentació de la campanya amb Antoni Escarrabill, regidor medi ambient i Carme Expósito, regidora de Salut Pública,
L’ajuntament de Roda de Ter posa en marxa la campanya ‘Cuida’m’ amb l’objectiu de facilitar la identificació i el cens dels animals de companyia. Una de les actuacions és subvencionar amb un 10% l’import dels microxips que es posin entre el febrer i el juny.

La campanya es difondrà a través de cartes i cartells informatius que es faran arribar a tots els domicilis i d’una sèrie d’activitats per sensibilitzar els infants. La iniciativa es complementa amb l’aplicació de la normativa i les corresponents sancions de fins a 450 euros per als propietaris que infringeixin la normativa. Tot i això, el regidor de Medi Ambient, Antoni Escarrabill, ha destacat que la voluntat no és sancionadora sinó sensibilitzadora.

Relacionat amb la campanya, l’ajuntament de Roda ha resolt una problemàtica amb gats que s’havia produït al barri Bon Amic. Al desembre del 2007 pares i mestres de la llar d’infants municipal es van queixar que uns gats embrutaven la sorra del pati amb els seus excrements. Eren gats abandonats i que eren alimentats per una persona, a qui es va sancionar. La llei prohibeix sacrificar-los i els centres d’acollida estan saturats. Davant d’això, l’ajuntament de Roda de Ter els va haver de capturar i esterilitzar i, ara, els controla a través d’una menjadora i un pla de control de gats salvatges urbans. El problema era que a Roda només hi ha dos gats censats. I el conveni que l’ajuntament té amb el Consell Comarcal d’Osona en matèria d’animals abandonats només contempla recollir gossos i gats amb xip per portar-los a la protectora.
Etiquetes:
Societat