27 d'abril de 2024

Tavèrnoles comença aquest mes el procés de participació ciutadana del nou Pla Urbanístic

L'equip redactor ja ha treballat sobre la situació actual i començarà a fer propostes

El Ter 4 de febrer de 2009 a les 14:33
Pla general de Tavèrnoles
L’Ajuntament de Tavèrnoles va aprovar al ple ordinari d’aquest dilluns el programa de participació ciutadana que va vinculat al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que s’està elaborant.

El regidor de Participació Ciutadana, Carles Banús, explica que el dia 20 es farà una xerrada per donar un marc teòric a la població i també es presentaran les accions al veïnat, en una reunió el dia 27. El poble ja va engegar per l’agost la maquinària per preparar la redacció del futur POUM, que suposarà un procés de prop de dos anys. Ara, l’equip redactor ja ha treballat sobre la situació actual i començarà a fer propostes. Una altra de les idees és fer tallers pràctics.

Des de l’equip de govern de l’Ajuntament del municipi, es considera imprescindible tenir un nou planejament per tal de poder definir i garantir el model que el poble vol tenir en els propers vint anys. El consistori de Tavèrnoles aposta per una planificació urbanística on el creixement sigui moderat. Amb tot, Banús diu que l’aprovació del Pla Parcial de Fussimanya, que està en tràmit a Urbanisme, condicionarà el POUM. Es calcula que s’acabaran establint unes 200 parcel·les, algunes de les quals ja estan edificades. Fins ara, les previsions urbanístiques del municipi es regien per unes normes que daten del 1977.