26 d'abril de 2024

L’Ajuntament de Vic dóna suport a la construcció d’un nou aeroport corporatiu a Osona

S’aprova una moció alternativa per recordar totes les víctimes de la guerra civil i del franquisme

El Ter 9 de febrer de 2009 a les 17:12
Una imatge d'un ple de Vic
El Ple de Vic d'aquest dilluns només tenia dos punts a l’ordre del dia però ha estat intens en les mocions, ja que se n’han presentat sis. El Ple ha acordat donar suport a la construcció d’un nou aeroport corporatiu a Osona, sumant-se així a la proposta del Consell Comarcal d’Osona.

L’Ajuntament de Vic ha aprovat donar suport a una moció sobre la conveniència que Osona aculli el nou aeroport corporatiu de la Generalitat de Catalunya i també que es construeixi un heliport a Vic, al voltant de l’Hospital General de Vic amb una clara funció sanitària. Ha estat aprovada amb el vot favorable dels regidors de CiU, PSC, ERC i PxC. Els grups municipals de la CUP i ICV hi han votat en contra.

El segon tinent d’alcalde, Josep Burgaya ha explicat que és una decisió “de caràcter estratègic” i que suposa “una ocasió molt important per a la inversió i l’ocupació” en uns moments especialment difícils. El tinent d’alcalde ha explicat que tot i que la decisió s’ha de prendre ara, probablement no es materialitzarà fins d’aquí a uns 5 anys.

La construcció de l’aeroport corporatiu suposarà una inversió de 80 milions d'euros i la creació de 400 llocs de treball directes, més els que es puguin crear d’indirectes. En aquests moments s’estan estudiant cinc possibles ubicacions. Les condicions han de ser que tingui una superfície plana de 2 km. i al seu voltant un espai protegit de 6 km. Osona és una comarca que reuneix les condicions exposades per la Generalitat, ja que les comunicacions són bones a través de la C17 i l’Eix Transversal i està a menys de 80 Km. de Barcelona.

El ple d'aquest dilluns també ha aprovat una moció alternativa de CiU i PSC en record de totes les víctimes i represaliats per la Guerra Civil i el franquisme. El regidor d’ICV, Xavier Tornafoch, ha presentat una moció en memòria de les víctimes del bombardeig franquista sobre Vic, en el seu 70è aniversari. Tornafoch ha manifestat que “volia treure de l’armari la memòria històrica d’aquesta ciutat” i també “homenatjar l’alcalde republicà Serra i Badell”. La seva moció però, no ha tingut el suport necessari i no s’ha arribat ni a votar. Una moció alternativa de PSC i CiU ha estat finalment l’aprovada amb l’abstenció d’ERC i PxC i el vot en contra d’ICV i CUP.

Burgaya, ha defensat la moció afirmant que “s’ha de rehabilitar totes les persones que van patir persecució” partint de la premissa que a la Guerra Civil “tots hi varem perdre. També s’ha acordat crear una Comissió d’Estudi formada per 10 persones que sigui l’encarregada d’elaborar un informe i un Pla d’actuació en aquest tema.
Etiquetes:
Política Municipal