27 d'abril de 2024

Manlleu impulsa un projecte d'hortes comunitàries a Can Sanglas

Està previst acabar el projecte a finals d'estiu, quan es podran sortejar 27 parcel.les d'hort d'uns 50m2 cadascuna.

El Ter 12 de febrer de 2009 a les 20:44
Imatge dels horts durant el curs de l'any passat.
L'Ajuntament de Manlleu, el Grup de Defensa del Ter i el Museu Industrial del Ter han impulsat conjuntament un projecte pioner d'hortes comunitàries al municipi de Manlleu, a les històriques hortes de Can Sanglas. Segons membres del GDT, aquest projecte és especialment valuós per la seva dinàmica social, ja que s'està duent a terme gràcies a la participació regular d'un grup d'hortolans voluntaris, de forma completament desinteressada.

El projecte, redactat pels tècnics de medi ambient de l'Ajuntament, s'està tirant endavant amb un mínim pressupost de material i amb el treball voluntari d'un grup d'hortelans coordinats pel GDT.

Està previst acabar el projecte a finals d'estiu, quan es podran sortejar 27 parcel.les d'hort (d'uns 50m2 cadascuna) entre tots els manlleuencs que ho sol•licitin a través d'una convocatòria que al seu moment es farà pública. Cada adjudicatari haurà de signar un conveni de cessió d'ús de la parcel•la d'hort, amb una sèrie de drets i deures. Els agents implicats de moment estan treballant per definir les bases d'aquest conveni. Actualment ja s’està treballant per dividir aquestes parcel.les.

El projecte d'horts a Can Sanglas és pioner i especial no només perquè en aquests horts el conreu es farà amb criteris ecològics sinó perquè és un projecte impulsat inicialment per la societat civil - i on és la gent voluntàriament qui hi treballa per tirar endavant el projecte.
Etiquetes:
Societat