25 d'abril de 2024

Els treballadors de Colomer Munmany impedeixen que l'empresa s'emporti la maquinària a la Xina

El comitè d'empresa vol acordar les indemnitzacions a rebre dels 95 treballadors afectats per l'ERO temporal

El Ter 13 de febrer de 2009 a les 13:15
Els treballadors impedint la sortida de les màquines
Els treballadors de la planta que el grup pelleter Colomer Munmany té a Vic vigilen des d’avui la maquinària de la factoria que la direcció vol vendre per una planta de producció a Xina. Aquesta maquinària tindria com a destí la nova factoria que estan posant en funcionament al país asiàtic una societat formada pel grup local Henan Prosper i l'empresa catalana.

Des del comitè d'empresa diuen que per ara no deixaran de que marxin les màquines fins que s'hagin solucionat 'les possibles indemnitzacions' que han de rebre 95 treballadors afectats per una Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) al qui l'empresa posposa el pagament de les indemnitzacions per falta de liquiditat .

Els treballadors diuen que estan decidits a què 'no marxi res' de la factoria fins que no estiguin solucionades 'les possibles indemnitzacions'. La direcció, per la seva part, amenaça que si continuen aquestes mesures de pressió es planteja que la planta 'no tingui continuïtat', segons han explicat els treballadors. La intenció inicial era que un cop fet l'expedient que afecta 95 treballadors la factoria es quedi amb uns 39 operaris. Els membres del comitè afirmen sentir-se 'enganyats'.

L'activitat productiva de la planta es manté i els treballadors que estan afectats per un ERO temporal i que actualment no treballen són els encarregats de controlar la maquinària. Dissabte es farà una assemblea de treballadors per decidir quines mobilitzacions faran.

Els treballadors volen negociar les indemnitzacions pels afectats per l'ERO

Etiquetes:
Economia i empresa