26 d'abril de 2024

Vic farà un itinerari sensorial al voltant del riu Gurri per a discapacitats físics i invidents

El tram adaptatat serà de dos quilòmetres amb elements d'informació tàctil i visual i pendents inferiors al 8%

El Ter 17 de febrer de 2009 a les 11:29
Josep Gasol, de l'Once, la regidora Mercè Vidal, Jaume Torrents de la Caixa i Mercè Autonell d'ADFO
L’Ajuntament de Vic té previst fer un itinerari al voltant del riu Gurri adaptat per a persones amb discapacitat física i sensorial. La voluntat és que, al mateix temps que es recuperen els entorns fluvials, també es faci més accessible aquest tipus d’espais.

En concret, l’itinerari sensorial agafa un tram de dos quilòmetres entre la font de la riera de Vilalleons i la riba del riu Méder des de l’avinguda dels Països Catalans.

En algun punt s’haurà de construir una passera de fusta per salvar el Torrent de Sant Jaume i s’adaptarà la pista forestal existent per fer-la més accessible amb un pendent sempre inferior al 8%. El projecte també consisteix en instal•lar plafons informatius, plaques d’informació tàctil i visual, elements d’estimulació dels sentits i cordes de seguiment per fer l’itinerari. L’itinerari també servirà per a persones amb disminució visual.

Josep Gasol, representant de l’Once, s’ha mostrat molt satisfet perquè 'els cecs necessitem caminar i moltes vegades no ho podem fer'. Mercè Autonell, presidenta d'ADFO, ha destacat que 'sempre pensem en adaptar edificis i ens oblidem de l'oci i el lleure'.

L’itinerari sensorial es farà amb l’assessorament de l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO) i l’ONCE. El seu cost és de 56.000 euros. L’obra social La Caixa n’aporta 30.000. Les obres començaran a finals del mes d’agost i està previst que a finals del 2009 l’itinerari ja sigui una realitat.

Un accés al riu que no permet que hi puguin passar persones amb discapacitat

Etiquetes:
Societat