25 d'abril de 2024

El Consell Comarcal d'Osona aprova un manifest unànime per fer front a la crisi i crearà taules de treball

Entre les mesures que proposa hi ha demanar al Govern més dotació pels plans d'ocupació

El Ter 17 de febrer de 2009 a les 13:26
El president del Consell, Miquel Arisa i els vicepresidents Lluís Vila i Josep Colomer
El Consell Comarcal d'Osona crearà taules de treball on hi estaran representats grups polítics i agents socials per engegar mesures que fomentin la competitivitat, la innovació i la cohesió social per pal·liar els efectes de la crisi econòmica.

Ahir dilluns, en un ple extraordinari, tots els grups polítics van donar suport a un manifest en defensa de l'ocupació, la competitivitat i la cohesió social que prèviament s'havia debatut amb els agents socials.

Al text es demana aplicar a totes les administracions 'mesures pal·liatives' per afrontar la situació i recorda que 'a l'última dècada l'economia d'Osona ha anat perdent pes competitiu' segons el president de l'ens, Miquel Arisa. El portaveu de CiU i vicepresident del consell Lluís Vila considera que el manifest aprovat va 'al gra'.

En canvi, pels grups de l'oposició el manifest ha d'evitar ser només una declaració de bones intencions per passar a accions efectives. El portaveu d'ERC i cap de l'oposició Jordi Serra va dir que el manifest ha de ser només 'un punt de sortida' per un seguit d'actuacions que han de frenar l'actual situació.

Tant ERC com ICV-EPM van dir que el manifest respon a propostes seves anteriors. Entre les mesures que proposa hi ha demanar al Govern més dotació pels plans d'ocupació, afavorir la contractació de persones en atur per tasques com neteja de boscos o arranjament de camins a través dels plans, incentivar la creació d'autoocupació o demanar l'augment de dotació pressupostària del PUOSC. El manifest també demana que l'agència ACCIÓ10 que depèn de la Generalitat faci un pla per afavorir les exportacions dels sectors carni i metal·lúrgic, que tenen un pes important a la comarca.
Etiquetes:
Política Municipal