27 d'abril de 2024

PxC i ERC s'enganxen per una moció en un ple de Manlleu de tràmit

També es va aprovar una modificació de l’ordenança de convivència ciutadana per tancar els bars a les dotze de la nit

El Ter 18 de febrer de 2009 a les 10:30
La PxC va reclamar la dimissió de l'alcalde perquè no fa onejar la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament
Manlleu va celebrar aquest dimarts un ple de tràmit. Dos punts a l’ordre del dia i dues mocions. La primera sobre la defensa i el manteniment de la tradició catalana dels balls de diables, bèsties de foc i colles de foc es va aprovar per unanimitat. La segona, demanant la internacionalització del dret de decidir a tenir un estat propi del poble català va ser més polèmica.

Plataforma per Catalunya va criticar que hi havia coses més importants, que era una moció poc seriosa i una cortina de fum per no solucionar la crisi. Fins i tot, va criticar l’alcalde per incomplir la llei que obliga a penjar la bandera espanyola.

Fins i tot, el regidor Joan Manuel Màrquez va treure sobre la taula un conjunt de banderetes que va dir que simbolitzaven la unitat de tots els pobles d’Espanya. El PSC s’hi va abstenir, justificant que la moció no era oportuna i que abans calia solucionar el tema del finançament i l’aprovació de l’estatut. L’alcalde, Pere Prat, va criticar l’actitud de Plataforma i va defensar que continuen treballant per sortir de la crisi, tal i com fan altres administracions.

La moció va ser aprovada amb els vots favorables d'ERC i CiU, l'abstenció del PSC i el vot en contra de PxC.

El ple també va aprovar una modificació de l’ordenança de convivència ciutadana per tancar els bars a les dotze de la nit, ja que s’havia produït alguna problemàtica i s’han posat dues sancions. En l’apartat de precs i preguntes, es va fer menció a l’ajornament de les obres de la plaça Fra Bernadí. El PSC va oferir establir un calendari per minimitzar els efectes sobre els comerciants durant la campanya de Nadal. L’equip de govern va acceptar l’oferta i va dir que ho tractarien un cop s’haguessin resolt les al•legacions.

Una imatge del ple d'aquest dimarts

Etiquetes:
Política Municipal