26 d'abril de 2024

Vic tindrà la primera planta de biogàs d'Osona per tractar els purins

Aquest any es posa en marxa un pla de pavimentació de camins rurals finançat pel Fons Estatal d'Inversió Local

El Ter 18 de febrer de 2009 a les 13:28
Els regidors Jaume Puig i Àlvar Solà amb l´alcalde de Vic Josep Maria Vila d´Abadal (centre) durant la jornada.
La ciutat de Vic ha fet un repàs aquest dimecres de les accions que s’ s’han desenvolupat i es portaran a terme en l’àmbit rural. Una de les idees que més han interessant és l’aposta de Vic per implantar un sistema de gestió de purins basat en el biogàs.

El projecte, que ja funciona en països com Alemanya, passaria per donar facilitats a una empresa que faci una planta en un polígon industrial de la ciutat, i que donaria servei a unes 100 granges, tant de Vic com de municipis veïns. El sistema funcionaria establint una recollida de purí, que es compacta i es porta a la planta. D’aquesta manera, els ramaders alliberarien la meitat del seu terreny d’abocament. També seria ‘una bona solució’ per l’illa càrnia de Vic, amb indústries que produeixen subproductes de carn i altres aliments que es podrien tractar a la planta.

Els encarregats de conduir la sessió informativa han estat l’alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal i diversos regidors. Segons Jaume Puig, regidor de Món Rural, la intenció del consistori és resoldre mancances per fer que el component rural sigui més compatible amb el model actual de ciutat.

La sessió ha congregat més de 200 persones a l’Auditori Marià Vila d’Abadal de l’edifici el Sucre. Entre els temes més destacats s’han tractat qüestions relacionades amb el nou POUM i els efectes que té en el sòl no urbanitzable.

Entre les mancances que més preocupen hi ha la pavimentació de camins rurals, amb més de 80 quilòmetres de xarxa. Aquest any ja es posa en marxa un pla de pavimentació finançat a través del Fons Estatal d’Inversió Local. Altres temes que han sorgit són la senyalització d’aquests camins, l’accés a internet, a la xarxa d’aigua potable o la recollida d’escombraries.

Una foto d'arxiu d'una masia en terme de Vic

Etiquetes: