27 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Vic inicia una campanya de civisme al voltant dels excrements de gossos

Es va iniciar el passat dilluns dia 16 de febrer i té una durada de 15 dies

El Ter 18 de febrer de 2009 a les 17:05
La campanya pretén sensibilitzar els propietaris de gossos
L’Ajuntament de Vic va engegar aquest dilluns una campanya de civisme en matèria dels excrements de gossos. L’acció està previst que tingui una durada de 15 dies i consisteix en que 10 agents cívics informen a la població de la bona conducta que ha de seguir el ciutadà/ana amb els excrements dels gossos.

En aquesta tasca d’informació i pedagogia, els agents cívics expliquen la importància de recollir els excrements dels gossos i a la vegada, intentar portar-los sempre lligats, per evitar possibles conflictes. D’altra banda, els agents també demanen als propietaris dels gossos si compleixen la normativa, o sigui si estan vacunats, si porten el dispositiu identificatiu obligatori, si estant censats en el padró, entre altres temes.

A la vegada, també s’aprofita per demanar si coneixen el toilekan i si en fan un bon ús. D’aquesta manera, també es detecta si aquest mecanisme de recollida ha arrelat o no entre tots els interessats. És necessari recordar que els toilekans es van posar en funcionament ara fa un any i actualment n’hi ha un total de 18 distribuïts de forma estratègica en diferents punts de la ciutat , en zona de passeig pels gossos.

L’objectiu d’aquesta campanya de civisme és poder reduir els excrements dels gossos en els carrers i places, ja que s’ha detectat que és una de les majors preocupacions de la ciutadania.

La campanya de civisme s’executa durant un període de 15 dies amb l’avís que posteriorment la mala pràctica o ús dels residus dels gossos serà sancionat per la guàrdia urbana.
Etiquetes:
Societat