25 d'abril de 2024

Jornada sobre la protecció, recollida, dipòsit i control dels animals abandonats i de companyia als municipis

La sessió pretenia fer balanç, reflexionar i avaluar les actuacions que es porten a terme en relació a aquesta temàtica

El Ter 19 de febrer de 2009 a les 16:37
La sessió es va fer a la sala de plens del Consell Comarcal
El Consell Comarcal d’Osona va acollir ahir dimecres al matí una jornada informativa sobre la protecció, recollida, dipòsit i control dels animals abandonats i de companyia als municipis.

La sessió, que va comptar amb la presència de càrrecs públics, tècnics i responsables municipals de 22 ajuntaments de la comarca, pretenia fer balanç, reflexionar i avaluar les actuacions que es porten a terme en relació a aquesta temàtica.

La inauguració de la jornada va anar a càrrec de la senyora Maria Rodríguez, consellera delegada en matèria de Salut Pública, que va destacar la importància de fer trobades periòdiques com aquestes per ajudar a resoldre els dubtes i les consultes generades així com la posada en comú i l’intercanvi d’experiències.

A continuació va intervenir el senyor Ignasi Rodríguez, tècnic de la Direcció General del Medi Natural, que va parlar sobre el Decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, que recull el text refós de la Llei de protecció dels animals i els aspectes competencials en l’àmbit municipal. Així mateix, va parlar de les línies d’ajuts econòmics als ens locals recollides a l’Ordre MAH/27/2009.

Tot seguit, la senyora Muntsa Badia, tècnica de l’Àrea de Medi Ambient i Territori del Consell Comarcal, va parlar del conveni existent amb els ajuntaments per tal de prestar el servei de recollida, dipòsit i control, dels drets i deures que el contenen i de l’aportació de l’ens comarcal.

Després de la pausa, el senyor Rafael Mateos, tècnic de l’Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, va parlar del programa per a l’establiment de colònies controlades de gats en àmbits urbans i dels suport tècnic que ofereixen als ajuntaments interessats.

Finalment, la jornada es va cloure amb un debat entre els assistents.
Etiquetes:
Societat