25 d'abril de 2024

Dinou entitats i associacions signen el manifest anticrisi impulsat pel Consell Comarcal d'Osona

Agents socials, empresaris i representants sindicals treballen en tres taules

El Ter 24 de febrer de 2009 a les 09:05
Dinou col·lectius s'han adherit al manifest anticrisi
Un total de dinou organitzacions s'han adherit al 'Manifest per l'ocupació, la competitivitat i la cohesió social d'Osona' impulsat pel consell comarcal d'aquesta comarca. Les entitats van signar el manifest aquest dilluns al vespre abans que les taules sectorials que impulsa el consell i que estan formades per polítics i agents socials arrenquessin el seu treball. Les tres taules estan centrades en la competitivitat, la ocupació i la cohesió social.

Tot i el nombre d'entitats signants abans de l'inici de les reunions hi havia poc optimisme dels resultats. Des del Consell Empresarial d'Osona són 'escèptics' d'obtenir resultats mentre que el UGT considera insuficients les tres sessions programades fins ara. El president del Consell Empresarial Joan Rovira diu que tot i l'escepticisme no podien 'faltar' en una trobada on hi participen tants agents amb 'bona voluntat' per intentar buscar solucions a l'actual crisi econòmica general i que afecta de forma notable Osona. Rovira diu que té 'seriosos dubtes' que es sigui a temps en poder aplicar mesures i que com 'en tantes altres ocasions' quan s'hagi definit una línia d'actuació les coses ja es poden haver 'arreglat soles'.

Des del sindicat UGT el seu secretari general a Osona, Cesc Poch, diu que les taules que s'han constituït aquest dilluns són l'espai de diàleg social comarcal que 'sempre' han 'reivindicat' en una comarca on hi hagut 'molt poc consens' i 'polítiques econòmica conjuntes'. Com que el nivell de sortida és 'tant baix 'els sindicats diuen que es poden 'fer coses'. Tot i això consideren que les tres sessions programades inicialment són del tot 'insuficients' i volen que les taules siguin un òrgan permanent.

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal d'Osona Miquel Arisa la intenció inicial és que les tres taules acabin el seus treballs a finals del mes de març després de tres sessions que es poden ampliar en funció del ritme de treball. Les taules són coordinades pels consellers comarcals Jaume Puig, Josep Maria Giravent i Xavier Sardà.

Fins ara han signat el manifest l'associació Intro Art, l'entitat TICosona, IMPEVic, l'OPE de Manlleu, el Servei de Promoció Econòmica Osona Sud i Alt Congost, l'associació Tapís, l'entitat Sant Tomàs- Parmo, l'ADFO, el Consorci Vall del Ges Oris i Bisaura, UGT, el Consell Empresarial d'Osona, la Fundació CMPPO, el Gremi d'Adobadors d'Osona, la Creu Roja, Caixa Manlleu, el Gremi Hostaleria d'Osona, el Consorci del Lluçanès, l'associació de comerciants CentreVic i CCOO.

Aquest dilluns es va fer la primera reunió de treball al Consell Comarcal d'Osona

El president del Consell Comarcal, Miquel Arisa, va explicar que es faran un mínim de tres sessions de treball

S'han constituït tres meses de treball centrades en l'ocupació, la competitivitat i la cohesió social

Etiquetes:
Economia i empresa