25 d'abril de 2024

Arenes i Graves Castellot renuncia al projecte i no remodelarà la plaça Fra Bernadí de Manlleu

Segons l'alcalde, Pere Prat, 'no es deixarà córrer' la idea ja que és un dels 'projectes estrella' del mandat.

El Ter 25 de febrer de 2009 a les 14:07
Representants de l'empresa Arenas i Graves Castellot, l'alcalde Pere Prat i el regidor d'urbanisme Pere Riera
L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, ha confirmat aquest dimecres al migdia que finalment no es farà la remodelació de la plaça Fra Bernadí ni tampoc la construcció del pàrquing subterrani. L’empresa adjudicatària, Arenes i Graves Castellot, s’ha tirat enrere, argumentant que han detectat 'oposició vers el projecte' per part d'alguns veïns, especialment per una polèmica segona entrada davant de l'escola El Carme-Vedruna.

La crisi econòmica també ha influït en aquesta decisió. Segons Prat, 'no es deixarà córrer' la iniciativa perquè és un dels 'projectes estrella' del mandat.

Les al•legacions, una vintena, contra l’entrada propera a l’escola El Carme-Vedruna van ser presentades per diferents col•lectius com l’associació de veïns de Baix Vila, la mateixa escola o diferents partits polítics. Els responsables de l’empresa adjudicatària han assegurat que el pàrquing necessitava dues entrades, una sud i una nord, i que el projecte era viable econòmicament. L’alcalde, Pere Prat, ha reconegut que era un cop dur, però s’ha mostrat disposat a tirar endavant el projecte.

La renúncia tindrà costos econòmics per l’empresa. L’alcalde, Pere Prat, ha anunciat que ara es tancarà el procés administratiu iniciat amb l’empresa i s’iniciaran contactes per sondejar empreses que vulguin tirar endavant el projecte.

Les previsions inicials eren començar les obres aquest mes de febrer. El projecte contemplava remodelar la superfície de la plaça incorporant més arbrat i fent un ascensor que pujava del pàrquing subterrani. La nova plaça no permetia la circulació de vehicles. En quant al pàrquing preveia una capacitat per a 300 vehicles. Les obres tenien un termini de 18 mesos i un cost de 7,5 milions d’euros.

La fesomia de la plaça no començarà a canviar aquest mes, tal com estava previst