26 d'abril de 2024

L'Associació Sant Tomàs participa en un projecte per inserir socialment discapacitats psíquics de Mali

El projecte aborda l’abandonament de les persones amb discapcitat física o psíquica i que són excluïdes

El Ter 27 de febrer de 2009 a les 13:33
El projecte pretén inserir socialment els discapacitats psíquics
L’Associació Sant Tomàs-PARMO participarà en un projecte per afavorir la integració social de persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental a Mali. El projecte porta per nom Prêt-à-intégrer i el desenvolupa conjuntament amb l’Ong ajuda al desenvolupament i l’associació Mas Albornà.

La col•laboració osonenca va sorgir a partir de la relació entre Sant Tomàs i Mas Albornà. De fet, l’ONG ajuda al desenvolupament ja realitza projectes de cooperació internacional, però necessitava actuar en l’àmbit dels discapacitats intel•lectuals.

El projecte es desenvoluparà a la Comuna Rural de Hombori, situada a l’est de la regió de Mopti, a uns 1.000 quilòmetres de Bamako. És una de les zones més pobres de Mali. El projecte aborda l’abandonament de les persones amb discapcitat física o psíquica i que són excluïdes a través de l’absència d’assistència mèdica especialitzada i en la no integració a la comunitat. Primer de tot es farà un diagnòstic de la situació amb un viatge a l’octubre.

Algunes de les línies d’actuació podrien ser la creació de cooperatives o la promoció d’empreses per atendre el turisme de Mali, creant llocs de treball familiars que poguessin afavorir la inserció dels discapacitats. Es tracta de la primera experiència de cooperació que Sant Tomàs realitza.

Els malalts mentals i discapacitats són apartats de la societat

Etiquetes: