25 d'abril de 2024

Joan Ridao es reuneix amb els sindicats per analitzar l'impacte de la crisi econòmica a Osona

Ridao s'ha compromès a estudiar la proposta de possibles canvis legislatius en la contractació en el sector carni.

El Ter 27 de febrer de 2009 a les 18:50
El secretari general d´ERC Joan Ridao reunit amb els dirigents dels sindicats osonencs i responsables comarcals.
El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha visitat aquest divendres Osona. Ridao s’ha reunit amb dirigents d'ERC i amb representants dels sindicats CCOO, UGT i Unió de Pagesos d'Osona, on s'ha analitzat l'impacte de la crisi econòmica a la comarca. El polític ha copsat la preocupació pel fet que Osona que sempre estava per sota la mitjana d'ocupació actualment està per sobre de la mitjana en destrucció de llocs de treball.

Entre d'altres, els sindicats li han transmès impressions al entorn del model productiu d'Osona com l''excessiu impacte' que va tenir el sector de la construcció o 'la crisi d'algun sector estratègic' com és el sector carni. Ridao s'ha compromès a estudiar la proposta de possibles canvis legislatius en la contractació en aquest sector que fan les falses cooperatives de treball. Els sindicats també li han fet arribar la necessitat que es 'condicionin' l'adjudicació de les obres que s'han de fer dins del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) al fet que les empreses contractin de forma prioritària els treballadors que han deixat o deixaran de percebre en breu el subsidi d'atur.

Ridao també ha parlat de Ramon Tremosa i ha dit que li 'sap greu' que sobiranistes com ell s'hagin de fer 'perdonar cada dia' d'aquesta condició havent de defensar aspectes com el pacte del Majestic com a exemple d'evolució de l'autogovern. Ridao feia referència així a una de les idees defensada aquest dijous pel candidat de CiU a les eleccions europees. Per Ridao, l'etapa en què CiU va signar acords amb el Partit Popular va ser un període d''involució absoluta' en l'autogovern de Catalunya que van abocar a 'no reformar l'Estatut' o 'no millorar el finançament'.
Etiquetes:
Política Municipal