25 d'abril de 2024

El GDT s'oposa a l'aeroport corporatiu i demana un debat popular vinculant

Consideren que ‘el transport privat aeri és totalment elitista i no respon a cap utilitat pràctica'.

El Ter 4 de març de 2009 a les 18:58
Imatge aèria d'una zona agrícola d'Osona.
El Grup de Defensa del Ter ha enviat un comunicat de premsa on mostra el seu rebuig al projecte d’aeroport corporatiu de les comarques centrals al qual opta Osona. Consideren que ‘el transport privat aeri és totalment elitista i no respon a cap utilitat pràctica ni demanda de serveis que la població de la comarca reclami’.

En la nota de premsa el grup també diu que ‘els projectes d’infraestructures en comunicacions que es preveuen actualment ja suposen una greu agressió al territori’ i posen com exemple el desdoblament de la C-17 fins a Ripoll o el desdoblament de la via del tren fins a Vic. El grup també denúncia que ‘la decisió d’optar a la construcció d’aquest aeroport s’hauria pres totalment d’esquena a la voluntat i sensibilitat social de la població de la comarca i dels pobles afectats’.

El grup reclama que, ‘prèviament a optar formalment per a la construcció d’una infraestructura d’aquesta mena, es promogui un debat popular vinculant, consultant a la població’ i exigeixen que ‘els alcaldes i consellers comarcals es comprometin formalment a respectar la voluntat majoritària de la població’. Recordem que demà dijous el consell comarcal anunciarà oficialment l’emplaçament que es presentarà al concurs que optarà a acollir l’aeroport corporatiu de la Catalunya Central.
Etiquetes:
Societat