16 de juny de 2024

Taradell és la ubicació proposada pel Consell Comarcal d'Osona per acollir l'aeroport corporatiu de la Generalitat

Els avantatges és que és un espai pla, ben comunicat, amb menys impacte ecològic i no es sobrevola cap municipi

El Ter 5 de març de 2009 a les 13:29
Zona al barri de Montrodon que es planteja com a opció per acollir l'aeroport corporatiu de la Catalunya central
La zona de Montrodon de Taradell, entre la C-17 i la via del tren, és l’espai plantejat pel Consell Comarcal d’Osona com a possible ubicació de l’aeroport corporatiu que es vol fer a Catalunya. El Consell Comarcal d’Osona ho va comunicar ahir a l’ajuntament de Taradell després de valorar 11 ubicacions possibles en cinc municipis diferents.

A banda de Taradell, també s’han estudiat ubicacions a Sant Julià Sassorba i darrera la planta de Llet Pascual a Gurb, al pla de Moianès de Balenyà i al Pla de la Garga a Sant Martí de Centelles.

El futur aeroport ha de tenir una pista de 2 quilòmetres de llargada com a mínim. I es valora que la zona sigui ampliable en un futur, que compti amb una espai per reparacions, una escola de mecànica i una escola de vol propers. L’estudi que ha fet el Consell Comarcal d’Osona planteja que la pista tindria una orientació nord-sud. Els avantatges que té la zona de Taradell és que és un espai pla, ben comunicat, amb menys impacte ecològic i no es sobrevola cap població.

El seu cost seria de 90 milions d’euros, que la Generalitat finançaria a través d’un inversor privat. Ara l’ajuntament de Taradell ha de valorar la proposta i ha de ser ell qui presenti el projecte a la Generalitat, tot i que abans cal aportar més estudis i anàlisis. La proposta d’Osona competirà amb la d’Ôdena a Igualada i la presentada per Manresa. Es considera que l’aeroport aportarà més dinamisme econòmic a la comarca, sobretot, en aquest context de crisi. Es calcula que podria arribar a crear 400 llocs de treball entre directes i indirectes.

El procés per presentar un projecte per al futur aeroport a Osona va començar ara fa un any. En la presentació de la ubicació, integrants del Grup de Defensa del Ter han desplegat una pancarta reivindicant protagonisme per al sector agrícola.

Mentrestant, l'Ajuntament de Taradell ha emès un comunicat on afirma que 'donada la dimensió de la proposta entenem que hi haurà d’haver consens polític i social abans de prendre una determinació en un sentit o altre'. I deixa clar que es tindrà en compte l’opinió de la població de Taradell, dels pobles veïns i de la comarca d’Osona. L'Ajuntament de Taradell també afirma que 's’està valorant i reflexionant sobre l’impacte que tindria a tots nivells, tant en sentit positiu com negatiu'.

ICV d'Osona s'oposa a la proposta. Considera que la infraestructura proposada 'pot generar un impacte ambiental i social molt superior als suposat beneficis econòmics del projecte'. La formació ecosocialista també critica 'la baixa repercussió social dels serveis que pugui oferir una infraestructura d’aeroport corporatiu a la població d’Osona' i considera que el servei de vols corporatius 'no repercutirà en els possibles usuaris de la comarca', sinó que respondrà en major mesura als interessos de comunicació de l’Àrea Metropolitana. Iniciativa creu que la infraestructura pot portar a l'eliminació d'espais naturals i rurals i que els llocs de treball generats serien tan especialitzats que s'haurien de buscar fora d'Osona.

El Pla d’aeroports, aeròdroms i heliports de Catalunya, aprovat pel Decret 8/2009 de la Generalitat de Catalunya, de 20 de gener, preveu l’establiment d’un aeroport corporatiu empresarial per donar servei a l’aviació general i de negocis de Catalunya, especialment a la regió metropolitana de Barcelona.

El Consell Comarcal d'Osona ha anunciat que la ubicació proposada està a Taradell

Quatre membres del GDT van reclamar protagonisme pel sector agrícola

L'estudi, proposat pel Consell Comarcal d'Osona, ha analitzat 11 possibles ubicacions

Etiquetes: