27 d'abril de 2024

Governació subvenciona Osona amb 358.000 euros per estendre les tecnologies de la informació

El projecte Ciutats Digitals potenciarà la creació d’espais i mecanismes que facilitin l'accés a les TIC

El Ter 5 de març de 2009 a les 13:35
El programa engloba nou municipis osonencs
El Conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presentat aquest matí a Manlleu el programa de Ciutats Digitals 2008-2010. Aquest programa té l’objectiu de promoure i implantar la societat de la informació i l’accés a les noves tecnologies en l’àmbit local.

A Osona s’hi destinaran 358.000 euros que beneficiaran a vuit municipis més a banda de Manlleu. Es tracta de Roda, Masies de Roda, Sant Hipòlit de Voltregà, Masies de Voltregà, Tavèrnoles, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes i Santa Maria de Corcó.

La subvenció de la Generalitat cobreix el 60% del programa que té un cost total de 597.180 euros. La iniciativa fa especial incidència en la inclusió i accessibilitat a les noves tecnologies d’empreses, llars i administracions. L'objectiu del projecte segons el conseller de Governació, Jordi Ausàs, és aprofitar 'les potencialitats' de les noves tecnologies en competitivitat' i 'innovació' per les empreses de la zona.

El propi conseller, que ha signat l'acord per tirar endavant el projecte amb els representants dels nou municipis, ha assegurat que aquest és un projecte municipalista perquè tot i que s'ha impulsat des de Manlleu 'relliga' a vuit municipis més de la comarca. Ausàs ha destacat la importància que s'està donant a les noves tecnologies al món local perquè des del Govern s'aportaran quatre milions d'euros en deu projecte d'aquestes característiques.

El projecte Ciutats Digitals potenciarà la creació d’espais i mecanismes que permetin i facilitin a la ciutadania l’accés a l’univers de les Tecnologies de la Informació i Comunicació. Entre els projectes, segons David Bosch, regidor de noves tecnologies de l'Ajuntament de Manllleu, hi ha l'extensió del projecte 'Fem Xarxa' que vol fomentar el contacte entre empreses a traves de la pròpia xarxa. El projecte vol desenvolupar eines per promoure la innovació i l'adaptació a les noves tecnologies fomentant el treball conjunt públic i privat i convertir els municipis participants en un referent de les TIC al territori. El projecte s'ha de desenvolupar abans de l'any 2010.

L'alcalde de Manlleu Pere Prat ha destacat el 'lideratge' de Manlleu en aquest projecte i el fet de 'sumar esforços' entre municipis veïns.
Etiquetes: