25 d'abril de 2024

La delegació d'Osona de la Cambra considera que s'està 'maximitzant' l'impacte ecològic que tindria l'aeroport

Guixà manté que la construcció d'aquest aeroport seria per l'economia de la comarca 'una cosa fantàstica'.

El Ter 10 de març de 2009 a les 19:52
El president de la delegació a Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona Oriol Guixà aquest dimarts.
El president de la delegació a Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona (CCB), Oriol Guixà, considera que s'està 'maximitzant' l'impacte que per l'entorn natural tindria la construcció d'un aeroport per jets privats a Taradell. El dirigent empresarial considera que aquest impacte seria 'molt petit' comparativament amb 'el retorn' que aquesta instal·lació podria donar a la comarca.

Guixà defensa que seria 'molt bo' poder fer un estudi 'en profunditat' on s'estudiessin els avantatges que pot suposar per la comarca l'aeroport. El dirigent camaral diu que alguns ciutadans opten per la 'política del No' sense fer un anàlisi dels 'pros i contres 'del que suposaria una instal·lació d'aquest tipus.

Guixà manté que la construcció d'aquest aeroport seria per l'economia de la comarca 'una cosa fantàstica' i que tant els pobles i ciutats implicats com els del seu entorn haurien d'analitzar el 'retorn' que rebrien per la seva economia. El dirigent empresarial considera que el treball fet pel Consell Comarcal per buscar un emplaçament està 'molt ben fet' i és 'molt potent' pel que espera i desitja que s'acabi formalitzant la candidatura de Taradell per acollir l'aeroport.

Per al màxim responsable de la CCB a la comarca d'Osona la societat té introduïda una filosofia del no 'davant de tot el que crea riquesa' sense analitzar les contrapartides que se n'obtenen fet que considera que no és just. Per Guixà caldria disposar d'un estudi que no existeix amb els punts 'forts' i 'febles' que suposaria per la comarca per tal de poder parlar amb 'propietat' i 'coherència'.

Oriol Guixà diu que no ha parlat amb l'alcalde de Taradell sobre aquesta qüestió i manté que la delegació d'Osona de CCB segueix sent partidari de que l'aeroport es construeixi a Mont-rodon.

L'Ajuntament de Taradell ha de decidir els propers dies si opta per presentar candidatura per acollir aquest aeroport que la Generalitat treu a concurs. Un estudi del Consell Comarcal d'Osona fixa que només el pla del nucli de Mont-rodon al terme municipal de Taradell podria acollir una instal·lació d'aquest tipus. El Grup de Defensa del Ter i un col·lectiu veïnal hi estan en contra.
Etiquetes: