27 d'abril de 2024

Tomàs Moreta parla de la crisi vista des de les caixes d’estalvis

Tomàs Moreta ha explicat que en l’actual situació les caixes d’estalvis es veuen obligades a demanar més garanties.

El Ter 11 de març de 2009 a les 18:53
Tomàs Moreta, subdirector de Caixa Manlleu.
La xerrada ha anat a càrrec de Tomàs Moreta, subdirector de Caixa Manlleu, que ha explicat quina és la posició de les caixes d’estalvis en l’actual situació de crisi. “El finançament des de l’òptica d’una caixa d’estalvis” és el títol de la segona jornada del cicle “Crisi=Reptes+Oportunitats” que s’ha portat a terme aquest dimarts a Vic. La xerrada ha anat a càrrec del subdirector de Caixa Manlleu, Tomàs Moreta.

Durant la conferència, Tomàs Moreta ha explicat que en l’actual situació de crisi les caixes d’estalvis es veuen obligades a demanar un major nombre de garanties a les seves empreses clients, ja que el risc de pèrdues és molt més elevat. Moreta ha assegurat que 'no és bo posar tots els ous en la mateixa cistella', en relació a la preferència d’algunes entitats de compartir algun tipus de clients.

Després d’aquestes explicacions, el subdirector de Caixa Manlleu ha fet un petit apunt sobre els ajuts, tan públics com privats, que les empreses poden demanar per tal d’intentar fer front a la conjuntura econòmica. La jornada ha acabat amb un breu col·loqui entre els assistents.

Aquesta xerrada està inclosa dins el cicle de xerrades “express”, promogudes des de la Taula per la Crisi creada per l’Institut Municipal de Promoció i Economia (ImpeVic) de l’Ajuntament de Vic. El cicle continuarà el 24 de març amb l’organització d’una nova xerrada sota el títol “Com millorar la gestió de la nostra empresa en temps de crisi” que anirà a càrrec de Pilar Soldevila, directora del departament d’Economia i Empresa de la Universitat de Vic.
Etiquetes:
Economia i empresa