26 d'abril de 2024

El GDT denuncia que unes obres han tallat el curs de l'aigua de la font dels Enamorats

La Font dels Enamorats va ser restaurada fa pocs mesos per l'ajuntament de Manlleu a través d'un taller d'ocupació

El Ter 19 de març de 2009 a les 16:29
El GDT denuncia que la font dels enamorats s'ha assecat
El Grup de Defensa del Ter ha denunciat que, a causa d'unes obres per gestionar les aigües de la urbanització del Club Tennis Manlleu, s'ha tallat el curs de l'aigua de la font dels Enamorats. El GDT ha enviat una carta als ajuntaments de Les Masies de Roda i de Manlleu i al Consell Comarcal d'Osona i a l'Agència Catalana de l'Aigua.

Segons el GDT, les obres que causen el tall d'aigua s'estan fent al darrere del parc municipal del carrer de la Font, seguint el traçat del camí Vora Ter. Consisteixen en la construcció d'una caseta d'obra i d'un camí de pedra i ciment per l'accés de vehicles. Segons el GDT, els treballs s'han fet sense massa cura, afectant el camí Vora Ter i sense avisar a usuaris ni als gestors del camí.

També denuncien que s'ha assecat la font dels Enamorats, que rajava de forma abundosa i critiquen que 'si s'ha tallat la veta de la font, aquest assecament serà de caràcter irreversible'. El GDT apunta com a motiu a les obres que s'hi estan fent.

El GDT també recorda que la font està catalogada dins el POUM de Manlleu, aprovat el 2008, i en el llibre 'Les fonts que tenim. Osona i el Lluçanès' d'Eumo Editorial. Recentment, la font va ser restaurada per l'ajuntament de Manlleu a través d'un taller d'ocupació. El GDT demana que es facin les actuacions oportunes per restaurar la font i el seu raig natural. I que s'imposi una sanció al responsable dels fets.

Segons el GDT la causa són les obres que s'estan fent a la zona

El moviment de terres pot haver impedit el raig natural de la font

Etiquetes: