25 d'abril de 2024

Una carpa instal•lada al Mercat del Ram de Vic recollirà els principals projectes del Govern a Osona

La mostra es podrà veure durant els tres dies de Mercat del Ram a la plaça Santa Clara

El Ter 26 de març de 2009 a les 17:23
Les imatges més recents del túnel de Bracons, a més de tota la informació sobre aquesta obra, seran un dels principals continguts de la mostra “Per Osona, som-hi”, que la Generalitat de Catalunya presentarà a Vic en el pròxim Mercat del Ram, del 3 al 5 d’abril. Durant els tres dies del mercat, la Generalitat instal·larà una carpa a la plaça de Santa Clara de Vic, amb els estands de diferents organismes de l’Administració i l’exposició “Per Osona, som-hi”, que explicarà els nous serveis, els nous projectes i les noves infraestructures que s’han posat en marxa a la comarca.

La carpa de la Generalitat inclourà els estands de la Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central, del Departament de Treball i de l’Institut Català del Sol. En l’espai de la Delegació Territorial s’hi instal•larà l’exposició, que dedicarà una atenció preferent a les obres de l’eix Vic-Olot portades a terme pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques i, concretament, al tram de 19 quilòmetres entre Torelló i Sant Esteve d’en Bas que uneix les comarques d’Osona i de la Garrotxa a través del nou túnel de Bracons. Aquest tram, inclòs en el Pla territorial de les Comarques Centrals aprovat el setembre passat, serà inaugurat el mateix 3 d’abril pel president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

La mostra “Per Osona, som-hi” també inclourà les actuacions ens els àmbits de la gestió de l’aigua, la millora dels regadius i els camins rurals, la formació i les escoles, el sistema universitari, l’atenció a la gent gran, o els nous serveis de tipus social per a totes les etapes de la vida i l’aposta per una xarxa sanitària més personalitzada. Igualment, dedicarà un apartat que explicarà la política de la Generalitat sobre l’habitatge, especialment l’adreçada als col•lectius més vulnerables com ara els joves, les famílies amb rendes més baixes i les persones amb risc d’exclusió.

Al Mercat del Ram hi haurà encara un altre estand de la Generalitat, al recinte del Sucre, l’espai firal que concentra l’oferta relacionada amb el món agrícola i ramader. Aquest estand difondrà l’activitat desenvolupada pel Departament d’Agricultura Alimentació i Acció Rural a través de Prodeca (Promotora d’Exportacions Catalanes).
Etiquetes:
Societat