26 d'abril de 2024

El Consell Municipal de Joves de Manlleu reclama un espai d'oci diürn autogestionat i un local per a l'oci nocturn

L'alcalde, Pere Prat, s'ha compromès a estudiar les propostes d'espais per a l'oci nocturn i diürn

El Ter 26 de març de 2009 a les 19:23
Els joves que han participat en la segona sessió del Consell de Joves
El Consell Municipal dels joves i les joves de Manlleu ha celebrat aquest dijous la segona i última sessió. Els joves regidors han fet saber a l’alcaldia i al regidor d’Educació les seves propostes per dinamitzar el nou local per al jovent, situat sota les grades de la piscina municipal.

Els joves regidors han entregat un document en el qual demanen un espai d’oci nocturn per al jovent menor de 16 anys i un espai d’oci diürn autogestionat. Es proposa que aquest espai diürn estigui obert de nou del matí a una del migdia i de quatre de la tarda a nou del vespre. També reclamen més oferta de cinema i actualitzada, que es podria projectar en el Teatre Centre, i han demanat rehabilitar pistes poliesportives i l’skatepark.

Els joves regidors també han proposat poder disposar d'un espai a Ràdio Manlleu per fer un programa juvenil.

L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, ha reconegut que es treballarà en la vessant dels espais d’oci, però ha descartat tenir més oferta en cinema perquè ja està concentrada a Vic. En quant a teatre, ha explicat que s’està fent la primera fase del Teatre Centre i buscant finançament per la segona fase, i que aquest any s’arreglarà la teulada del Coro. També ha afegit que a la Coromina s’ha fet una nova pista poliesportiva i que la voluntat del consistori és obrir els patis de les escoles de Manlleu fora de l’horari escolar. Finalment, ha felicitat els regidors per la seva implicació i participació.

Els joves regidors també han fet saber que el local per joves no és un espai amb dimensions adequades per a moltes activitats. L’alcalde ha reconegut que potser no era el millor espai, però de moment era l’únic disponible. Finalment, els joves regidors també han fet una reflexió sobre el fenomen migratori, destacant que s’han de dedicar esforços per fomentar la integració i han mostrat la seva oposicó a l’ARE.

El Consell, que es va constituir el passat 10 de febrer, el formen 16 regidors, onze nois i cinc noies, de tercer d’ESO dels tres centres educatius de la ciutat que imparteixen secundària.

Els joves regidors han presentat propostes juvenils a l'alcalde i el regidor d'Educació

El Consell Municipal de Joves el conformen 16 joves de diferents centres educatius de Manlleu

Els joves regidors han demanat un local d'oci nocturn i un de diürn

Etiquetes: