25 d'abril de 2024

El Consell Comarcal aprova una moció polèmica sobre la tèrmica de Sant Pere

El conseller d'ICV-EPM i regidor santperenc, Xavier Bardolet, qualifica la moció d'atac contra l'Ajuntament de Sant Pere

El Ter 27 de març de 2009 a les 14:44
Una imatge d'arxiu del ple del Consell Comarcal
El ple comarcal d’ahir a Osona va tenir com a punt calent una moció sobre la tèrmica de Sant Pere, defensada pel conseller de Medi Ambient, el socialista Pep Colomer. La moció va en paral·lel a les al·legacions presentades per l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló i 52 entitats més sobre el redimensionament i funcions de la planta de biomassa forestal.

El text es va aprovar amb el suport de PSC, CiU i els Independents i ratificava una moció del 2004. Pep Colomer, i el conseller d’ICV-EPM, Xavier Bardolet, també regidor de Sant Pere, van protagonitzar un enfrontament dialèctic. Bardolet deia que el text era 'absurd', ja que entenia que si la moció aprovada el 2004 demanava la retirada del projecte, ara en ratificar-la, es demanava el mateix. El conseller ecosocialista es queixava que el projecte actual precisament es va reformular, i ja compleix 'escrupulosament els requisits que s’havien demanat el 2004'.

La moció del 2004 demanava que es redimensionés la planta segons les necessitats energètiques de Sant Pere i que es cremés només fusta neta com a combustible. Ambdues premisses 's’han complert en l’actual projecte', afirma Bardolet, un document que està en fase d’estudi ambiental i sobre el qual s’ha de pronunciar l’OGAU, un organisme de la Generalitat. Bardolet va haver d’exercir com a regidor de l’Ajuntament de Sant Pere més que com a conseller comarcal per defensar-se del que considera un ‘atac’ del consell vers l’Ajuntament de Sant Pere. El conseller de Medi Ambient, Pep Colomer, ho nega categòricament. Segons Colomer, la moció no va contra el model de tèrmica ni contra l’Ajuntament de Sant Pere, sinó que vol ser una invitació al diàleg. També desmenteix que a la moció del 2004 es demanés l’eliminació del projecte de la tèrmica, sinó una revisió, igual que ara.

Un altre punt que va generar debat va ser la moció firmada per ERC que buscava la reprovació del govern del consell comarcal pel que qualifiquen de “mala gestió política” en la tramitació de l’aeroport de Taradell. ERC i ICV van unir forces per reprovar l’actuació del govern, però CiU, PSC i PxC van tombar la moció.
Etiquetes:
Política Municipal