23 d'abril de 2024

Renfe Espavila't es felicita per la substitució de Magdalena Álvarez al Ministeri de Foment

Es considera que la solució dels problemes reivindicats passa pel traspàs de les competències ferroviàries a la Generali

El Ter 8 d'abril de 2009 a les 20:34
Magdalena Álvarez havia estat objecte de crítiques per part de Renfe Espavila't
Els diferents canvis de ministres produïts per José Luis Rodríguez Zapatero al govern espanyol no han passat desapercebuts a la comarca d’Osona. D’entre ells, el que té un impacte més directe és el relleu de Magdalena Álvarez per José Blanco al capdavant del Ministeri espanyol de Foment.
De fet, la marxa d’Álvarez era un aspecte llargament reclamat per la plataforma Renfe Espavila’t, integrada en bona part per veïns i veïnes de la comarca d’Osona que són clients habituals de la línia de tren que connecta la comarca amb Barcelona i Puigcerdà.

Des de l’entitat, es mostra satisfacció per la substitució de Magdalena Álvarez com a ministra de Foment, malgrat es considera que la solució dels problemes reivindicats passa pel traspàs de les competències ferroviàries a la Generalitat.

En els últims anys, i tant en la primera com en la segona legislatura de Zapatero quan Magdalena Álvarez era la màxima responsable de Foment, Renfe Espavila’t s’havia pronunciat en diverses ocasions per reclamar actuacions urgents a les rodalies ferroviàries catalanes i, en específic, a la línia C-3 que travessa la comarca d’Osona.

La paràlisi del govern espanyol en aquest sentit havia suscitat les peticions de cessament per part de Renfe Espavila’t, que van tenir la seva extensió amb la petició de cessament aprovada pel Parlament de Catalunya. Ara, i a mitja legislatura, les peticions de Renfe Espavila’t es veuen acomplertes.

D’altra banda, Màrius Valls ha recordat que Renfe Espavila’t encara està esperant la resposta a la proposta de compensacions pels problemes generats a la línia de tren osonenca fruit de l’arribada del Tren d’Alta Velocitat a Barcelona.
Etiquetes:
Política Municipal