26 d'abril de 2024

Han acabat les obres de millora a la carretera entre Sant Vicenç i Sant Pere

Les obres, que van començar l’octubre passat, han consistit en l’eixamplament de la via de sis a vuit metres

El Ter 14 d'abril de 2009 a les 11:53
La carretera acabada
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha finalitzat la millora i eixamplament de la BV-5224 entre Sant Vicenç de Torelló i Sant Pere de Torelló. Aquesta actuació, amb un pressupost d’1,4 MEUR, millora les condicions per a la circulació d’aquest tram, de dos quilòmetres de longitud.

Les obres, que van començar l’octubre passat, han consistit en l’eixamplament de la via dels sis metres que tenia anteriorment als vuit metres finals. La calçada està formada per dos carrils de 3 metres d’amplada i dos vorals d’1 metre cadascun. Així mateix, s’ha renovat el paviment a tot el tram. Aquesta actuació s’han complementat amb les tasques següents: l’adequació dels elements de drenatge de la via, la millora de la senyalització, la instal·lació de noves barreres, l’estesa de terra vegetal i les plantacions. El tram que ara s’ha finalitzat s’emmarca en les actuacions de millora que el DPTOP està desenvolupant a la BV-5224. Així, el novembre passat van finalitzar les obres de condicionament del tram des de l’enllaç de la Miranda (terme de Manlleu) fins a l’accés sud de Torelló, amb un pressupost de 650.000 euros.

D’altra banda, el DPTOP té en projecte la millora del tram entre la sortida del casc urbà Manlleu i l’enllaç de la Miranda (enllaç amb la C-37), anterior al que ara s’ha posat en servei. D’aquesta manera, els vehicles procedents de la C-37 podran circular fins al nucli de Sant Pere de Torelló per un itinerari renovat. En aquests moments s’està redactant el projecte constructiu i és previst que es pugui executar al llarg de l’any vinent.

Aquestes actuacions s’insereixen en el conveni subscrit entre el DPTOP i la Diputació de Barcelona de traspàs a la Generalitat de les carreteres comarcals gestionades per la Diputació i de delegació de la gestió de totes les carreteres locals a l’ens provincial. Aquest conveni inclou un Pla d’actuació de millora general, en el qual s’integren les obres a la BV-5224.
Etiquetes: