26 d'abril de 2024

El Consell Comarcal d'Osona estudia la creació d'una futura agència de promoció econòmica de tota la comarca

També es planteja la creació d'un consell econòmic i social per gestionar conjuntament els recursos econòmics rebuts

El Ter 14 d'abril de 2009 a les 17:25
Miquel Arisa i el diputat Teodoro Romero
De moment, s’està estudiant la possibilitat de fer un organisme que seria l'element 'aglutinador' d'algunes de les accions que actualment ja s'estan realitzant com poden ser l'Observatori del Mercat de Treball d'Osona o el desenvolupament del Pla d'Innovació de la comarca.

Miquel Arisa s’ha reunit aquest dimarts amb el diputat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Teodoro Romero. Arisa i Romero han analitzat la situació econòmica de la comarca i han parlat de la creació d'un òrgan 'similar' a un consell econòmic i social. Aquest futur consell seria una eina de 'concertació'. Teodoro Romero ha dit que aquesta futura taula comarcal ha d'exercir la tasca de concertació que han fet els pactes territorials de les diferents zones de la comarca.

En el cas de la futura agència, que funcionaria en paral•lel al consell econòmic i social, aquesta exerciria funcions de 'gestió'. Arisa no entra a valorar si aquesta agència hauria d'acabar assumint projectes que actualment es fan des de les oficines de promoció econòmica locals: 'Ho estem estudiant per tenir elements de judici' es limita a dir el president del consell osonenc. Tot i la creació d'aquestes eines comarcals Teodoro Romero diu que cal respectar 'l'autonomia local' tot i que cal ser conscients que les polítiques de l'àmbit econòmic requereixen d'una dimensió 'més àmplia' a la estrictament municipal.
Etiquetes:
Economia i empresa