26 d'abril de 2024

El xef manlleuenc Ramon Morató imparteix un curs internacional sobre bombons a setze xefs internacionals

Dimecres al matí s'ha fet una sessió teòrica, amb les darreres tendències en conservació i equilibri de receptes

El Ter 15 d'abril de 2009 a les 14:27
Una imatge d'arxiu del xef especialista en xocolata Ramon Morató
Setze xefs internacionals estan reunits a partir d’aquest dimecres i durant tres dies a l’Aula Chocovic. El xef manlleuenc Ramon Morató imparteix un curs de bomboneria que aplega cuiners de tot el món d’indrets tan variats com la Xina, els EUA o Dubai.

El mateix Morató, director d’Aula Chocovic, explica que la jornada de formació serveix també perquè els assistents es relacionin entre ells. La iniciativa, organitzada pel Departament d’Exportació de Chocovic, és un intensiu de 3 jornades durant les quals els assistents aprenen les últimes tècniques en l’elaboració de bombons.

Aquest primer dia (dimecres) han fet un matí teòric, amb les darreres tendències en conservació i equilibri de receptes, i una tarda més pràctica en què comparteixen experiències i intercanvien receptes i trucs. A la tarda ja s’han pogut veure tècniques relacionades amb l’esprai amb pistola i els motlles, de les quals ‘se n’obtenen productes amb un acabat tan brillant com la carrosseria d’un cotxe nou’. Ja la vuitena edició del Curs Internacional de Chocovic, amb seu a Gurb, que es realitza 2 cops a l’any.
Etiquetes: