25 d'abril de 2024

El Partit Antitaurí demana al president Zapatero que no nomeni ministres de Cultura protaurins

Macià està convençut que Catalunya donarà molt aviat un 'nou pas' en la prohibició de les curses de braus

El Ter 17 d'abril de 2009 a les 13:45
Una imatge recent de Manel Macià
El Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal ha enviat una carta al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, on critica el nomenament d'Ángeles González-Sinde com a nova ministra de Cultura.

El Partit Antitaurí, presidit per un manlleuenc, va cursar la carta queixant-se del seu nomenament, de qui diuen 'presumeix' de la seva afició a les curses de braus. El president del partit, el manlleuenc Manel Macià, demana a Zapatero 'respecte' per la 'majoria' del poble català i espanyol que assegura són contraris als espectacles taurins.

Anteriors ministres de Cultura, com César Antonio Molina o Mercedes Cabrera, també havien defensat públicament les curses de braus. Per a Macià, a l'hora de nomenar ministres de Cultura no es té en compte que la gran majoria d'enquestes marquen que entre el 70 i el 80% de la població són contraris a aquesta activitat. El president d'aquesta formació política extraparlamentària lamenta que quan l'exministra ristina Narbona va fer 'una d'insinuació' a favor dels animals els sectors protaurins la van atacar. És per això que afirma que no esperen resposta a la carta que han enviat, ja que la defensa dels animals sembla el posicionament més incòmode.

Macià està convençut que Catalunya donarà molt aviat un 'nou pas' en la prohibició de les curses de braus, en referència a la Iniciativa Legislativa Popular que sota el lema 'Prou!' demana l'abolició de la tauromàquia. De moment s’han recollit més de 150.000 signatures, quan per fer aquestes consultes al Parlament se’n demanen moltes menys, 50.000.
Etiquetes:
Política Municipal