26 d'abril de 2024

Jordi Pujol insta el govern català a recuperar la 'dignitat' de Catalunya en una multitudinària trobada a Vic

Per Pujol l'actual estratègia política del PP i el PSOE fa que Catalunya torni a 'perdre tot allò que havia guanyat'

El Ter 20 d'abril de 2009 a les 14:59
Una imatge de la intervenció de Jordi Pujol
El president de Convergència, Jordi Pujol, va fer diumenge des de Vic una crida a 'recuperar o utilitzar bé' la 'dignitat, confiança i orgull' de Catalunya. Pujol va instar el Govern de la Generalitat a rebutjar el model de finançament que proposa l'Estat. Ho va fer entre els aplaudiments dels més de 10.000 assistents a la festa del partit celebrada a Vic. L’expresident va voler exemplificar les relacions entre els dos governs amb una metàfora sobre 'les besses que volen donar-nos, com coloms'.

L'expresident de la Generalitat també va voler opinar al voltant de la visita que el nou ministre de Foment, José Blanco, farà a Catalunya dijous, Diada de Sant Jordi. Pujol va considerar que 'el dia de Sant Jordi no és el dia que ha de venir' el nou ministre de Foment i va fer broma sobre la qüestió.

Per Pujol l'actual estratègia política del PP i el PSOE fa que Catalunya torni a 'perdre tot allò que havia guanyat en 30 anys'. L’expresident va ser ovacionat en diverses ocasions pels assistents a la celebració i va exaltar la figura del secretari general de CDC, Artur Mas, en considerar-lo 'l'únic líder capaç de fer que Catalunya recuperi l'empenta’.
Etiquetes:
Política Municipal