23 d'abril de 2024

Manlleu celebra els 30 anys d'Ajuntaments democràtics

Els regidors i els alcaldes han rebut, com a mostra d'agraïment mutu una carpeta amb una imatge del Serpent de Manlleu

El Ter 24 d'abril de 2009 a les 23:32
Imatge dels alcaldes i regidors presents a l'acte per commemorar els 30 anys en democràcia municipal
Manlleu ha commemorat els trenta anys d'Ajuntaments democràtics amb un acte de record a tots els alcaldes i regidors que han passat pel consistori manlleuenc des de l'any 1979. L'acte s'ha celebrat al Casal Cívic Frederica Montseny i ha estat presidit pels quatre alcaldes que ha tingut Manlleu des de les primeres eleccions democràtiques municipals: Joan Usart, Ramon Sitjà, Joaquim Vivas i Pere Prat.

A l'acte també s'ha reconegut la feina dels sis presidents del Consell Comarcal d'Osona, que al llarg d'aquests anys han compaginat els seus treballs al consistori amb les responsabilitats comarcals.

Els alcaldes de Manlleu han reconegut que les tasques assumides pel consistori han anat canviant al llarg d'aquests trenta anys segons les necessitats de cada moment. El primer alcalde democràtic de Manlleu, Joan Usart, ha manifestat que durant els primers anys l'Ajuntament es va encarregar d'establir els fonaments sobre els quals es pogués construir un Manlleu democràtic.

Joan Usart va ser alcalde de Manlleu durant 16 anys, fins l'any 1995, any en què Ramon Sitjà va entrar al consistori per mantenir-se durant tota una legislatura. Joaquim Vivas va entrar com a alcalde l'any 1999 i quatre anys després, al 2003, va entrar al consistori Pere Prat, que continua a l'alcaldia. Usart ha destacat que el bon treball de tots ha permès que a l'actualitat es puguin posar en funcionament projectes que abans ni tan sols es podien arribar a plantejar.

Els regidors i els alcaldes han rebut, com a mostra d'agraïment mutu una carpeta amb una imatge del Serpent de Manlleu. A l'acte commemoratiu també hi han assistit el President de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manel Bustos, i un dels representants de l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM), Josep Maria Sala.

Joan Usart (a l'esquerra) i Joaquim Vivas (a la dreta)

Ramon Sitjà

L'exregidor Agustí Palomares

Recollida de la carpeta

Etiquetes:
Política Municipal