26 d'abril de 2024

Gaspar Caballero de Segovia ensenya com cultivar un hort ecològic en un balcó o una terrassa

Gaspar Caballero de Segovia gaudeix d’una llarga trajectòria en l’àmbit de l’agricultura ecològica.

El Ter 27 d'abril de 2009 a les 18:31
Amb unes dimensions molt reduides el mètode aporta una gran producció.
Gaspar Caballero de Segovia, expert en horticultura ecològica, imparteix avui i demà un curs al Centre de Treball Especial CET Areté de Malla. Gaspar Caballero ensenyarà com adaptar el seu mètode de cultiu en taules adaptades per a balcons i jardins. Aquestes taules de cultiu són el que lliga la fundació privada Areté amb Gaspar Caballero.

És la Fundació qui produeix aquestes taules de cultiu adaptades especialment per al mètode de Caballero. Lluís Casas, director del CET Areté, recorda que la filosofia de fer una tasca social i de gestió mediambiental és el que va lligar la fundació amb Caballero.

Casas es mostra satisfet d’haver pogut establir aquesta relació amb Caballero. Gaspar Caballero de Segovia gaudeix d’una llarga trajectòria en l’àmbit de l’agricultura ecològica. Ha ideat i desenvolupat un mètode per obtenir el màxim rendiment de la terra amb total respecte pel medi ambient i amb l’objectiu de crear horts sostenibles i rendibles. Amb el seu mètode assegura conrear en un quart d’hectàrea el que normalment es conrea amb una hectàrea.

Caballero estableix 6 punts bàsics per a aquest mètode; delimitar una zona de terreny, no trepitjar-la, un bon compost, una sembra més intensa, un reg determinat i una rotació dels cultius. Aquesta primera edició del curs ha superat les expectatives i, amb totes les 20 places ofertades plenes, ja es plantegen l’opció de properes edicions.

Gaspar Caballero de Segovia

Etiquetes: