23 d'abril de 2024

El ple de l'ajuntament de Manlleu aprova tancar el procés de construcció de l'aparcament de la plaça Fra Bernadí

L'ajuntament es queda una de les dues fiances de l'empresa, que puja a 170.000 euros

El Ter 28 d'abril de 2009 a les 17:27
Imatge actual de la plaça Fra Bernadí
El ple municipal de Manlleu va aprovar resoldre el contracte administratiu de construcció, explotació i gestió de l’aparcament de la plaça Fra Bernadí. En concret, es va aprovar tancar el procés després de la renúncia de l’empresa adjudicatària Arenes i Graves Castellot.

L’Ajuntament es queda una de les dues fiances que havia dipositat l’empresa. Així, rep 170.000 euros, referents a la garantia de l’obra i retorna 150.000 euros a l’empresa corresponents a una segona garantia, perquè considera que no hi ha hagut un acte de mala fe en la renúncia. L’ajuntament també ha d’indemnitzar l’arquitecte del projecte, Albert Ibañez, amb 9.850 euros. El Partit Socialista i Convergència i Unió es van abstenir, tal i com havien fet en el seu moment en l’aprovació del projecte, considerant que era un simple tràmit administratiu. Plataforma per Catalunya hi va votar a favor.

Segons el regidor d’Urbanisme, Pere Riera, el procés ha produït unes despeses a l’ajuntament de 24.000 euros i va afirmar que l’equip de govern continua treballant per tirar endavant el projecte en un futur.

El ple també va aprovar per unanimitat nomenar el senyor Pere Farrés com a fill predilecte de Manlleu a títol pòstum. Farrés, que va ser filòleg, professor i estudiós de l’obra de Jacint Verdaguer i de Miquel Martí i Pol, va morir l’any passat a causa d’un càncer. El pròxim 15 de maig es farà un acte d’homenatge a la sala de sessions de l’ajuntament de Manlleu.

D’altra banda, es va aprovar la cessió de tres béns immobles de Can Garcia a Incasòl per dur a terme el reallotjament i enderrocament dels pisos. PXC hi va votar en contra, el PSC es va abstenir i CiU hi va votar a favor. L’alcalde, Pere Prat, va defensar el procés afirmant que ‘no és un tema fàcil i que es va fent camí’. I va afegir que l’únic model era que Incasòl es fes càrrec de tot el procés perquè ‘l’ajuntament no té capacitat econòmica’.
Etiquetes:
Política Municipal