24 d'abril de 2024

Tremosa nega cap suport a la ultradreta flamenca i diu que ICV defensava des de l'oposició els 'papers per a tothom'

El candidat convergent ha assegurat que els sectors vinculats amb l'alimentació són els que millor aguanten la crisi.

El Ter 4 de maig de 2009 a les 20:49
Ramon Tremosa, en la conferencia organitzada per les JNC a la Universitat de Vic.
El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, considera que quan es parla d'immigració i dret a vot cal ser 'molt seriós' i no es pot 'frivolitzar'. El candidat convergent respon així a les afirmacions de l'eurocandidat d'ICV, Raül Romeva, que va assegurar que el discurs de Tremosa en matèria d'immigració és 'perillós'.

Romeva va denunciar les simpaties del candidat convergent cap al partit ultradretà Vlaams Belang. Tremosa nega rotundament cap afinitat amb la formació flamenca i demana seriositat al candidat ecosocialista. També li recorda que el seu partit defensava, des de l'oposició, els 'papers per a tothom'.

Aquesta defensa dels papers per a tothom era, en paraules de Tremosa, 'demagògia' i 'populisme'. La defensa d'aquest model, que s'ha modificat amb l'entrada d'ICV al Govern, servia, segons l'economista, per donar un 'mal senyal' a la comunitat internacional i als propis immigrants que percebien que el país era 'un coladero' a diferència d'altres llocs. Tot i que Tremosa considera que Romeva és 'brillant' i 'competent', diu que l'ecosocialista no pot anar dient que ell dona suport a determinats partits quan això 'no és així'.

Romeva es referia a un article d'opinió on segons ell Ramon Tremosa alertava dels riscos de concedir el dret de vot a la 'nova ciutadania catalana'. Pel candidat convergent Europa té alguns models de bones pràctiques 'seriosos i 'curosos' perquè els estrangers puguin votar on s'exigeixen aspectes com 'anys de residencia, determinades condicions o l'assumpció d'uns deures'.

Ramon Tremosa ho ha dit a Vic on aquest dilluns s'ha trobat amb representants del sector carni de la comarca i ha pronunciat una xerrada a la Universitat de Vic (UVic) organitzada per les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC). En les seves visites al territori, Tremosa intenta copsar els problemes del món de l'empresa especialment en aquells sector que 'més depenen' de Brusel·les i que 'encara' ho faran més en el futur.

El candidat convergent ha assegurat que els sectors vinculats amb l'alimentació són els que millor aguanten la crisi perquè la necessitat de menjar 'sempre hi és'. Tremosa ha destacat la bona feina que s'ha fet en aquest sector els darrers anys que han permès 'guanyat mercat'. Respecte a les afectacions que pot tenir en la indústria grip nova el candidat considera que encara és prematur.
Etiquetes:
Política Municipal