27 d'abril de 2024

Roda de Ter inaugura un monument en honor als donants de sang

Es tracta del primer monument que fa referència ‘a tots els donants'.

El Ter 10 de maig de 2009 a les 14:05
El monument està col•locat a la zona verda que hi ha al costat del Centre d’Atenció Primària.
El monument està col·locat a la zona verda que hi ha al costat del Centre d’Atenció Primària. La inauguració d'aquest diumenge, s’emmarcava en els actes que ha organitzat l’Associació de Donants de Sang d’Osona per celebrar el Dia del Donant i el 10è aniversari de la creació de l’entitat osonenca.

La festa de l’associació, oberta a tots els donants de sang d’Osona, ha començat el mateix diumenge al matí amb un esmorzar a la carpa. Tot seguit s’han fet els parlaments si s’ha procedit a la inauguració de l’escultura.

En el torn de parlaments el president del Banc de sang i teixits d’Osona ha destacat que es tracta del primer monument que fa referència ‘a tots els donants, no només de sang, sinó també, de teixits i d’òrgans, entre d’altres’. Gemma Ferran, escultora, ha explicat també el sentit de l’escultura. Ferran ha explicat que volia simbolitzar la solidaritat i la voluntat del tots els donats i que per això l’escultura està formada ‘per cercles que simbolitzen els glòbuls vermells’.

Esteve Franch, primer tinent d’alcalde i Antònia Subirana, impulsora de la delegació osonenca de donants de sang, han aprofitat per recordar la manca de sang permanent que hi ha i per felicitar i agrair la solidaritat de tots els donants.

El monument als donants de sang és una iniciativa que ha estat finançada per la regidoria de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament de Roda de Ter.

L'escultura està formada per petits cercles que simbolitzen els glòbuls vermells.

És el primer monument que es dedica a tots els donants.

En els parlaments s'ha agraït la solidaritat i s'ha recordat la manca de sang permanent.

L'acte ha comptat ambl a presència de molts donants rodencs i també osonencs.

Etiquetes:
Societat