27 d'abril de 2024

Obrir les empreses al públic pot fer guanyar nous clients i augmentar les vendes a llarg termini

Altres punts positius són promocionar el producte, fidelitzar el client o millorar la imatge de l'empresa

El Ter 15 de maig de 2009 a les 14:03
El programa s'ha presentat al Museu Industrial del Ter
Manlleu ha acollit aquest divendres la presentació del programa Indústria Viva. Es tracta d’un programa impulsat per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya integrat per 22 municipis. L’objectiu és oferir assessorament tècnic i turístic a les empreses que vulguin ser visitables o obrir-se al públic.

En la sessió informativa s’ha explicat que el primer que pensa l’empresari és que la finalitat de l’empresa no és fer visites, que no hi guanya res, li costa diners o no pot vendre el seu producte als visitants. Segons Josep Maria Pey, gerent de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, ensenyar el procés productiu d’una empresa pot interessar a la societat.

El programa Indústria Viva està inspirat en dos models de gestió de visites d’empresa de França: el Découverte Économique o el Visitez nos enterprises del Loire. Segons dades del 2006 a França, 1.217 empreses van obrir les portes i van tenir uns 8,2 milions de visitans. Durant la sessió s’han donat diverses raons per obrir les empreses al públic. Entre elles, per promocionar el producte, tenir un contacte directe amb el client, millorar la imatge de l’empresa, fidelitzar clients i a la llarga serveis per augmentar les vendes.

A través del programa Indústria Viva s’estructuren les empreses visitables de Catalunya i es promociones de forma conjunta. També es realitzen promocions i una comercialització.

La sessió ha servit per informar dels avantatges d'obrir l'empresa al públic

Etiquetes: